700_henry_vesilind_trentino-foto-riho_lyys

HRC Honda Racing sõitjad näitasid head minekut nii Itaalias kui Mulgimaal

Lõppenud nädalavahetusel oli HRC Honda Racing’u sõitja Henry Vesilind võistlustules Honda 150cc Euroopa meistrivõistluste avaetapil Itaalias Trentinos, Priit Rätsep võistles aga samal ajal Holstre-Nõmme krossirajal, kus sõideti traditsiooniline Eesti suvise motokrossi avavõistlus Mulgikross.

EMX150 klassis, kus võisteldakse identsetel 150cc Honda tsiklitel, lõpetas sitket sõitu näidanud Henry Vesilind juba kvalifikatsioonis seitsmendana, mis andis lootust, et ka finaalsõidud kulgevad positiivselt. Avasõidus jätkus Vesilinnu hea sõit ja ta ületas lõpujoone samuti seitsmendana, teine sõit algas veelgi paremini, kui ta oli stardikurvis kolmas ja tõusis peagi teiseks. Seejärel pidi ta paar kohta loovutama ja sõitis pikka aega neljandana, kuid siis sõidu poole peal eestlane takerdus ja kukkus ning palju konkurente pääses mööda. Vesilind suutis sõitu jätkata ja oli lõpuks 17.

Kahe sõidu kokkuvõttes oli Vesilind 18 punktiga 11-s, avaetapi esikolmikusse sõitsid end rootslane Albin Larsen (44 p), soomlane Emil Weckmann (43 p) ja britt Jack Bintcliffe (41 p).

“Laupäeval oli ajasõit, milles sõitsin välja seitsmenda koha, mis oli minu jaoks väga positiivne tulemus. Päeva teises pooles toimus ka esimene finaalsõit, mille stardis üle puu minnes tõmbas esiratta üles ja lasin ehmatusest gaasi maha. Kuna stardist kiiresti minema ei saanud, siis pidin teise kümne keskelt ette poole sõitma hakkama ning olin lõpuks jälle seitsmes, mis oli päris hea tulemus. Pühapäeva hommikul toimunud soojendussõidus vaatasin ja õppisin rada ning teise sõitu läksin pingevabalt ja võtsin asja rahulikult. Stardist sain kolmandana minema ja olin teises kurvis teine, kuid peale paari ringi tegin vea ja kaks konkurenti said mööda. Siis hakkasin ühte soonde sõitma ja märkasin ees, et konkurent on samas soones pikali. Kuna rajakohtunik eesootavast ohust lipuga eelnevalt märku ei andnud, siis oli aga ehmatus korralik ja suutsin ise seal soones kukkuda. Tõstsin tsikli küll kiiresti püsti ja hakkasin seda käima väntama, kuid see ei õnnestunud. Hiljem, kui selle tööle sain, olin juba 21-ne ning hakkasin kohti parandama ja sõitsin end lõpuks 17-nendaks. Kokkuvõttes võin öelda, et nädalavahetus oli hea ning kogemustepagas suurenes tuntavalt,” võttis oma debüütvõistluse kokku Vesilind, kelle järgmine start on juba tuleval pühapäeval Aizputes sõidetav Läti meistrivõistluste esimene etapp.

Priit Rätsepal oli Holstre-Nõmmes veelgi positiivsem päev, kui ta oli juba Open masinaklassi kvalifikatsioonis Inglismaal võistleva Gert Krestinovi (Honda) järel teine. Esimeses kahes sõidus pääses Krestinov kiiresti konkurentidelt eest, kuid Rätsep, kes ei saanud just kõige paremaid starte, oli ainus, kes suutis liidri tempos püsida ja sai lõpuks teise koha. Viimase sõidu stardi Rätsep võitis ja ta püsis liidrina mõned kurvid, kuid siis suretas ühes tagasipöördes tsikli välja ja osad konkurendid pääsesid mööda. Krestinov läks küll oma teed, aga Rätsep suutis oma kohta kiiresti parandada ja oli jälle teine. Kolme sõidu kokkuvõttes kuulus Rätsepale Krestinovi järel seega teine koht.

“Päev läks nii nagu ta minema pidigi, kuid tegin küll kahes esimeses sõidus halbade startidega natuke oma elu raskemaks. Lisaks muidugi ka kolmanda sõidu plokkipidurdamine, aga üldpilt oli üpris hea, arvestades seda, et mul oli talvel tsiklisõidus neljakuuline paus ja seda kuni märtsi alguseni. Kuna Mulgikross oli mul alles hooaja teine võistlus, siis ei julgenud ka rohkemat loota. Nüüd tuleb tööd kõvasti edasi teha ja paari nädala pärast peaksin veelgi paremas vormis olema,” võttis oma eduka võistluse kokku Rätsep, kes võistleb samuti nädalavahetusel Aizputes.

HRC Honda Racing meeskonna juhi Juss Laansoo sõnul võib uue meeskonna debüütnädalavahetuse kordaläinuks lugeda: “Kevadise etteaste kohta oli kõik kontrolli all, nii Henry kui Priit õppisid uusi tsikleid ja amortisaatoreid tundma ning eks nende enesekindlus kasvab iga sõiduga ja nad saavad oma sõite analüüsides aina tugevamaks.”

HRC Honda Racing tänab kõiki toetajaid: Honda, Ramirent, Hartwall Jaffa, Valvoline, SmartShop rcd, Rock Cafe, Kenomer, Coffee People, Sparta, Icepeak, Jak Disain, Klaar Puhastus, Millet, RM-Motors, Autoekspert.

,