Priit Biene, foto autor Pille-Riin Biene

Priit Biene debüteeris enduro Euroopa meistrivõistlustel

Enduro Euroopa meistrivõistluste hooaja kaks esimest etappi sõideti Itaalias, Rietis, kus E1 junior klassis võistles ka eestlane Priit Biene.

Rasketes tingimustes startis mägistel ja kivistel radadel erinevates masinaklassides kokku 196 mootorratturit. „Kiiruskatsed olid väga huvitavad ja nõudlikud,“ kommenteeris Biene ning lisas, et tänu suurele kõrgustevahele muutus võistluse jooksul palju ka õhutemperatuur. „Kui stardis oli sooja 20-25 kraadi, siis üleval mägedes oli kohati lumi maas.“

Kummalgi etapil läbisid võidusõitjad kolm 63 kilomeetri pikkust ringi, mis sisaldas omakorda kolme kiiruskatset.

EM-debüüt möödus Bienel läbi raskuste ning punktiarve jäi Itaalias avamata. Laupäeval toimunud esimesel etapil katkestas eestlane võistluse avaringil tehnilise rikke tõttu: treeningul vahetatud esihammasratta mutter tuli lahti ning sellega koos ka hammasratas.

Pühapäev algas küll paljulubavalt kui esimesel enduro kiiruskatsel sai Biene 13. koha, kuid tagasilöök tuli kohe järgmisel katsel. Kiviklibusel rajal sai kannatada tsikli tagapidur, mistõttu kaotas Biene palju väärtuslikke sekundeid. Esimese ringi järel hooldusalas pidur parandati ja järgneva kahe ringi järel tõusis Biene 17. kohale. Punktikohast jäi puudu vaid kaks positsiooni.

Tase juunioride klassis on äärmiselt kõrge, seda näitavad kiiremate sõitjate tulemused. Laupäeval E1 junior klassis esikoha saanud prantslane Anthony Geslin oli absulootarvestuses neljas ning teise etapi võitja Patrik Markvart Tšehhist sai kokkuvõttes kuuenda koha.

Järgmised kaks enduro Euroopa meistrivõistluste etappi sõidetakse 30. ja 31. mail Horvaatias.

,