960-tanel-leok-foto-rauno-kais

Tanel Leok sai viimasel motokrossi MM-etapil 13. koha

Motokrossi maailmameistrivõistluste viimane etapp toimus nädalavahetusel Prantsusmaal Villars-Sous-Ecoti krossirajal. Ülimudastes tingimustes sõidetud etapil sai Tanel Leok vaatamata ebaõnnele kolmeteistkümnenda koha. Hooaja kokkuvõttes teenis Leok 15. koha.

MXGP klassi avasõidus tegi Tanel Leok üsnagi hea stardi, kuid avakurvis sõideti tal esiratas alt ning ta kukkus. Seejärel tuli Leokil viimaselt kohalt sõitu alustada ning korra ka boksis käia. Sõidu edenedes üha paremasse hoogu läinud Leok suutis lõpuks viimaselt kohalt 17ndaks tõusta. Kevin Strijbos, kes on tema suurim konkurent sarja 14. kohale, tegi väga kõva sõidu ning sai kuuenda koha. Sõidu võidu peale käis heitlus Gajseri ja Febvre vahel. Gajser suutis terve sõidu jooksul Febvre rünnakuid tõrjuda ning võttis lõpuks magusa sõiduvõidu.

MXGP klassi teises sõidus tegi Leok hooaja ühe parima sõidu. Ta sai korraliku stardi ja avaringilt tulles oli Tanel viieteistkümnes. Porisel rajal tundis Leok ennast hästi ja sõidu lõpuks suutis ta kümnendale kohale tõusta. Viimastel ringidel tõrjus Tanel edukalt Simpsoni ja Nagli üritused. Esikoha peale pidasid maha vägeva duelli Anstie ja Herlings. Enamuse sõidust juhtis Anstie ning pärast Herlingsi kukkumist näis, et sõit on tehtud. Herlings võttis seejärel aga üles väga kõva hoo ning mõne ringiga püüdis ta Anstie kinni ja sai temast ka mööda. Vimased ringid püüdis omakorda Anstie Herlingsist mööduda ning mehed sõitsid mitu korda omavahel kokku. Herlings siiski pääses ja sai sõiduvõidu Anstie ees. Kolmandana tuli finišisse Gajser.

Etapi kokkuvõttes teenis Leok 15 punkti ja oli sellega kolmeteistkümnes. Etapivõidu sai 45 punktiga Herlings, teine oli samuti 45 punkti kogunud Gajser ja kolmas 40 punktiga Anstie. Hooaja kokkuvõttes teenis Leok 223 punktiga 15. koha. Viimasel etapil hästi esinenud Strijbos teenis samuti 223 punkti, kuid parem tulemus etapilt andis just belglasele 14. koha. Harri Kullas sai hooaja kokkuvõttes 59 punktiga 24. koha, Priit Rätsep oli 13 punktiga 34. ja Gert Krestinov 4 punktiga 49. Tiitli võitnud Cairoli teenis 722 punkti, Herlings teisena 672 punkti ja Paulin kolmandana 602 punkti.

,