960-mx1-start-foto-motostart-photography

Eesti ja Läti motokrossi meistrivõistlused jätkuvad Pärnus

Eeloleval nädalavahetusel sõidetakse Pärnu Lennuvälja Motopargis Eesti ja Läti motokrossi meistrivõistluste etapp. Lisaks selgub laupäeva õhtul peetavas superfinaalis ka tänavune Pärnu Kuningas.

Sarnaselt viimastele aastatele on laupäeval võistlustules sooloklassid ja pühapäeval külgvankrid ja quadid. Soolodest on võistlema tulemas avaetapil võidutsenud Tanel Leok, tänavu Pärnu motoklubi ridades võistlev Harri Kullas ja palju teisi Eesti ja lähiriikide kiireid sõitjad. Pühapäeval on meie ässadest rajal quadide valitsev Euroopa meister Kevin Saar, kes on ka Pärnu oma sõitja ning külgvankritel on stardis eelmisel nädalavahetusel Belgia MM-etapil teise koha saanud Kert Varik koos lätlasest korvimehe Lauris Daidersiga.

Põhiklassidele on ka tänavu rahalised auhinnad ning hooaja lõpus autasustatakse kõiki Eesti meistreid spetsiaalsete Eesti 100 medalitega. Lisaks on Monster Energy MX1 ja MX2 klasside sõitjatel võimalus lisa teenida “Bikeman Holeshot” arvestuses, kus kõikide etappide iga võistlussõidu stardi võitja saab 50 eurot.

Ka tänavu on võistluste pealtvaatajatele mõeldud ja nii loositakse kõikidel etappidel pileti ostnute vahel peale viimast etappi välja kvaliteetne auto järelhaagis firmalt Brentex. Lisaks on Eesti Mootorrattaspordi Föderatsiooni pikaajaline koostööpartner Tallink välja pannud igale etapile 2 kinkekaarti, kus ühe kaardiga saab Rootsi kruiisile sõita lausa 4 inimest ja seda merevaatega A-klassi kajutis. Üks kaart loositakse välja laupäeval ja teine pühapäeval.

Võistluste pidulik avamine ja võistlejate koosolek algab Pärnu Motokeskuse Motopargis kummalgi päeval stardiväljakul kell 11:00 ning esimene start antakse kell 11:30.

Täpsem info ja ajakava asub EMFi veebilehel www.msport.ee/events/motokrossi-emv-ii-etapp-2018/.

,