Soome meister võidutses Kuutsemäe kelgukrossil

Tartu Mill Snowcross

23. veebruaril peeti Kuutsemäe Puhkekeskuse suusanõlval juba traditsiooniks saanud mootorkelgukross, kus 600meetrine atraktiivne staadionikrossi stiilis rada oli valmistatud sajaprotsendiliselt kunstlumest.

JK MOTO Kelgukeskuse poolt organiseeritud Tartu Mill Snowcross 2014 võistlusel osales neli võistlusklassi – Open, Hobby, Veteran ja Beginner.

Open klassis olid lisaks kohalikule paremikule stardis ka tugevad soomlased eesotsas valitseva Soome meistri Mikko Osmoga (Lynx), kes võitis Kuutsemäel 2012. aastal.

Esimeses sõidus haaras liidriohjad Kuutsemäel 2006 aastal kolmandaks tulnud ja eelmine aasta võidutsenud soomlane Juuso Loukko (Lynx), kuid sõidu keskosas tõusis liidriks juba Osmo, kes ka sõidu lõpuks kindlalt võitis. Kuus ringi hiljem möödus Kaur Tiisler (Arctic Cat, Freetime Racing) samuti Loukkost ja lõpetas teisena.
Teises sõidus aga Loukko ei vääratanud ja suutis sõitu juhtida algusest lõpuni. Hea sõidu tegi taas Tiisler, kes lõpetas Osmo ees teisena.
Kolmandas ja viimases sõidus asus Loukko küll alguses sõitjaterivi etteotsa, kuid pidi siiski Osmo endast mööda laskma. Valitsev Soome meister teistele enam sõnaõigust ei andnud ja võitis kindlalt sõidu. Tiisler sõitis kogu terve sõidu kolmandana, mis andis talle ka päeva kokkuvõttes kolmanda koha. Esikoht kuulus kolme sõidu kokkuvõttes Osmole Loukko ees.

Hobby klassi avasõidu võitis soomlane Teemu Honkasalo (Arctic Cat) Rene Tarendi (Lynx) ja Aivar Oru (Ski-Doo) ees. Teises suutis aga Tarend Honkasalolt revanši võtta ja lõpetas soomlase ees teisena. Org oli ka selles sõidus kolmas. Kolmandas sõidus võidutses samuti Tarend, kellele kuulus tänu sellele ka kokkuvõttes esikoht. Org lõpetas küll teisena ja Honkasalo kolmandana. Kolme sõidu tulemusena kuulus aga teine koht Honkasalole ja kolmas Orule.

Algajate ehk Beginner masinaklassis oli esimeses sõidus parim Joosep Kaskema (Lynx), kellele järgnesid Künter Lemming ja Aares Fjodorov (mõlemad Ski-Doo). Stardis oli ka kaks naissportlast. Elina Kaarneem (Lynx) lõpetas kaheksanda ja ja Kätriin Nilbe (Lynx, Sk Jetsport) üheksandana.
Teises sõidus võidutses Margo Lõhmus, teine Ruslan Talf ja kolmas Lemming. Naistest oli seekord parem kaheksandana lõpetanud Nilbe, Kaarneem oli üheksas.
Viimases sõidus võttis võidu aga Lemming, kellele järgnesid Kaskema ja Fjodorov. Naistest jäi selles sõidus peale Nilbe, kes oli üheksas. Kaarneem lõpetas kümnendana.
Beginneri esikolmiku moodustasid lõpuks Lemming, Kaskema ja Fjodorov. Õrnema soo esindajatest olid Nilbe ja Kaarmeen vastavalt üheksas ja kümnes.

Veteranide esimese sõidu võitis soomlane Esa Polvinen (Lynx) Paul Tiisleri (Arctic Cat, Freetime Racing) ja Marek Eriku ees (Lynx). Polvinen oli parim ka teises sõidus, kuid seekord Eriku ja Tiisleri ees. Viimase sõidu võit kuulus samuti Polvinenile. Tiisler lõpetas Eriku ees teisena, mis tähendas, et üldarvestuse kuulus ka Tiislerile teine ja Erikule kolmas koht.

Võistluse korraldaja Juhan Kärson jäi üritusega väga rahule: “Päev läks korda, võistlussõidud olid põnevad ja rada pidas vastu. Lisaks sellele soovime kõikide organisaatorite ja sportlaste poolt tänada toetajaid – Tartu Mill, Barrus, Runso Masinakaubandus, Engeros Otepää, LINE-X Eesti, ECO Oil, Kliin.ee, Jalaka Grupp, Respo Haagised, Zeppelini Autopesula, Atemix Tööstusautomaatika, Hansaauto, Veski Pubi ja külalistemaja, Veoautoring, Ööklubi “Maasikas”, Jumek, Kuutsemäe Puhkekeskus ja JK MOTO Kelgukeskus, kelleta poleks üritus toimunud sellistes tingimustes, nagu meil väljas praegu on!”