Allar Pent: valmistume hoolega Hollandi meistrivõistlusteks

Allar Pent Hollandi föderatsiooni ees

Sel hooajal avaldame ühe lootustandva noore sõitja, Allar Penti ja tema pere blogi. Loodame, et ühe krossipere elu kirjeldusest on ka teistel kasulikku õppida ning soovime Allarile edukat hooaega!

Käesolev periood on mul kiire võistlushooajaks valmistumine. Nädalas on 3 sõidutrenni liivasematel radadel, kuna Hollandis toimuv esimene etapp on just sellisel pehmemal rajal.
Lisaks sõitmisele toimub mul kuni kolm korda nädalas ÜKE-na ujumistrenn. Distants igal treeningul on 1500 kuni 2000 meetrit ja treeningud toimuvad professionaalse ujumistreeneri Andrus Jaamuli käe all juba 6-ndat aastat.

Pühapäeval, 9. märtsil osalen käesoleva aasta esimesel Hollandi meistrivõistluste etapil Oirschotis klassis 65cc ja seda suurte ratastega arvestuses (17″ ees ja 14″ taga). Suurte ratastega klass on mõeldud Hollandis vanematele, kuni 12 aastastele poistele.

Konkurents peaks olema Hollandile omaselt tavapäraselt tihe ja stardipuu alati täis. Minu ja meie meeskonna jaoks on see esimene võistluskogemus Hollandi radadel. Samuti on see mulle esimene võistlus suurte ratastega 65cc rattal.

Noorteklassid 50cc ja 65cc toimuvad Hollandis kinniste võistlustena, kuid sellele vaatamata saab seal osaleda välisriikide sportlane, kui on läbitud kohalikud meditsiinikontrollid, füüsilised testid ja hangitud kohalik litsents. Hollandis nimelt saab ka eraisikuna sealse föderatsiooni liikmeks astuda ja litsentsi osta. Meditsiini kontrolli ja füüsilise testi kulu oli 90 eurot ning litsents koos KNMV (Hollandi föderatsioon) liikmelisuse ja kindlustusega 151 eurot. Pildil olengi sealse föderatsiooni ees peale paberite kättesaamist.

Osalema on oodata Taani, Belgia, Inglismaa võistlejaid, seega saame kindlasti hea pildi sellest, mis vormis olen ja usun, et järgnevate etappidega ka hea kiiruse Eesti, Euroopa ja maailmameistrivõistlusteks.

Kokku on Hollandis sellel aastal 12 meistrivõistluste etappi, millest püüan osa võtta vastavalt sellele, mis ei kattu Eesti, Euroopa ja maailmameistrivõistluste etappidega.

Järgmise korrani! Ja seda juba peale esimest Hollandi etappi!