Lusbo ja Kutsar võidutsesid Adrenalin Arenal

Naiste esikolmik vasakult: Lybov Leonteva, Samantha Josta ja Kristiina Raba

Täna, 8. märtsil toimus Sõmerpalus asuvas Euroopa suurimas motokrossi sisehallis rahvusvaheline motokross Adrenalin Arena Baltic Master 2014, kus olid võistlemas lisaks kohalikele tegijatele ka kiired naabrid Soomest ja Lätist.

MX1 klassis võitis kindlalt esimese sõidu kvalifikatsioonis kiireima aja sõitnud Andero Lusbo (Kagu MK, Suzuki), kes haaras liidriohjad juba avaringil. Lusbole järgnesid soomlane Joni Roos (KTM) ja Ardo Kaurit (Yamamoto RC, Yamaha).
Lusbo, kes möödus Kauritist alles viimasel ringil, võitis ka teise sõidu. Kolmandaks tuli selles sõidus avasõidu neljas soomlane Joni Hynell (Honda).
Kokkuvõttes oli parim Lusbo, teine Kaurit ja kolmas Hynell.

MX2 klassi esimese sõidu võitis samuti kindlalt kvalifikatsiooni kiireim Karel Kutsar (Sahkar KTM Racing, KTM) soomlase Waltteri Koskineni (Honda) ja meeskonnakaaslase Hardi Roosioru, kes osalses MX juunior arvestuses, ees. Teises sõidus oli esikolmik sama.
MX2 klassis oli kahe sõidu tulemusena parim Kutsar, teine Koskinen ja kolmas Patrik Raittala (KTM) Soomest, kes oli kummaski sõidus neljas. MX2 juuniorite arvestuses võitis Roosiorg, teine Reio Timmi (Kagu MK, KTM), kes oli sõitudes 6. ja 5 ning kolmas sõidud 7. ja 6. kohaga lõpetanud Rait Kaimer (KTM Racing Team, KTM).

MX B klassis võitis kahe sõidu kokkuvõttes soomlane Anton Lehtinen (Honda), kes oli avasõidus kolmas ja teises esimene. Talle järgnesid kummaski sõidus teisena lõpetanud Jako Tsäko (Sõmerpalu MK, Kawasaki) ja Niila Mölsä (Kawasaki) Soome, kes võitis esimese sõidu, kuid oli teises alles neljas.

MX C masinaklassis oli parim mõlemad sõidud esimesena lõpetanud soomlane Eetu Virtanen (TM). Teine oli kokkuvõttes Michel Ojarand (Kagu MK, Kawasaki), kes oli sõitudes vastavalt kolmas ja neljas ning kolmas esimese sõidu 7. ja teise 2. koha tulemusena Kardo Orav (Mini RC).

MX D klassis oli parim Kevin Radsin (RedMoto Honda Racing, KTM), kes võidutses mõlemas sõidus. Teine oli soomlane Antti Rannikko (KTM), kes lõpetas sõidud teise ja kolmandana. Kolmas oli sõitudes 4. ja 2. kohaga lõpetanud Jaanus Pitk.

Naiste sõitudes oli kummaski esikolmik, kes kõik võistlesid Kawasaki tsiklitel, sama. Sõidud võitis lätlanna Samantha Josta, kes tuli eelmisel nädalal naiste MM-i avaetapil Kataris 19ndaks. Teine koht kuulus Lybov Leontevale (Energia SK) ja kolmas Kristiina Rabale (Viljandi VMK).

Võistluse detailised tulemused leiab veebilehelt www.mylaps.com/en/events/991225.