Adrenalin Arenal sõideti laste sisehalli viimane etapp

85cc esikolmik (vaskakult) Toms Babris, Henry Vesilind, Kairo Katkosilt.

Reedel, 21. märtsi hommikul kogunesid Adrenalin Arenale kõige nooremad motokrossi sõitjad.

Esmalt oli rada avatud neile, kel varem krossikogemus puudus või oli vähene. Hannes Prikk’i eestvedamisel sai seekord mootorratta selga kümmekond esmaproovijat. Samal ajal, kui rada oli avatud algajatele, hakkasid halli kogunema ka selle päeva staarid ehk noored võidusõitjad – kokku viiest riigist, esindatud nii Eesti, Läti, Leedu, Soome kui ka Valgevene.

Kõige pisemad, 50junior sõitjaid, oli kokku 16, kellest seekord koguni kaks tüdrukud. Nii kvalifikatsioonis, kui ka kahes võistlussõidus oli kindel võidumees, vanema venna jälgedes astuv noor lätlane nr 24 Janis Reisulis. Ka teine koht läks lõunanaabritele, Rolands Bogdanovicsusele (kvalifikatsioonis kolmas, I sõit kolmas, II sõit teine). Ainsa eestlasena astus poodiumile Romeo Pikand (Viljandi VMK), kes oli kvalifikatsioonis neljas, sõitudes vastavalt teine ja kuues. Kolme etapi kokkuvõttes esimene Reisulis (132p), teine Bogdanovics (112p), kolmas aga viimase võistluse viies, nr 88 Otto Mattias Rootalu (RedMoto Honda Racing) (103p).

50cc masinaklassis nagu ka teisel etapil võidutsesid samuti lätlased, esimene koht Karlis Reisulis, teine Janis Kubulins, kolmas Edvard Bidzans. Ka kokkuvõttes olid need samad kolm poissi esikolmikus, järjestus küll veidi teine – Bidzans (134p), Reisulis (130p), ning kolmas Kubulins (128p). Mida võimsam masinaklass, seda põnevamad sõidud, iga sekund väärt punkte, iga punkt määrava tähtsusega lõppkokkuvõttes.

65cc kvalifikatsioonis näitasid head kiirust Martin Michelis (RedMoto Honda Racing) – 51.073 ja valgevenelane Artem Sasanowets 51.239, kohe nende seljataga sai kolmandana stardipuud valima Jörgen Matthias Talviku (Pärnu MC), aeg 51.250. Kuigi sõidud olid põnevad, lõppesid mõlemad sõidud samas järjestuses, esimene Talviku, teine Kenth Lusenberg (KTM Racing Team) ja kolmas Sasanowets. Kvalifikatsiooni kiirem Michelis aga kukkus nii esimeses kui ka teises sõidus ning talle koht kokkuvõttes alles tagasihoidlikult seitsmes. Kolme etapi kokkuvõttes esikolmik – Lusenberg (118p), Talviku (114p) ja Michelis (96p).

85cc masinaklassis võidutses kindlalt AYR Racing Teami sõitja Henry Vesilind, olles kiirem nii kvalifikatsioonis kui ka mõlemas võistlussõidus. Ülejäänud poodiumi kohad olid lahtised viimse sekundini ning kokkuvõttes oligi kolmel poisil – Jami Niemilä (FIN), Toms Babris (LV) ja Kairo Katkosilt (Kose AMK) võrdne arv – 40 punkti. Sõitude paremusjärjestusel aga jaotusid kohad järgmiselt: Teine Babris, kolmas Katkosilt. Kolme etapi kokkuvõttes võttis kindla võidu Henry Vesilind (137p), teine Jami Niemilä (99p), kolmas Toms Babris (85p).

Esmakordselt said ka stardivõitjad autasustatud: 50cc – I start Karlis Reisulis, II start Norman Erik Linnas 65cc – I start Mikk Kallion, II start Jörgen Matthias Talviku 85cc – I start Henry Vesilind, II start Henry Vesilind 25€ stardivõidu eest pani välja Aivar Pent.

Adrenalin Arenal on hea meel tänada kõiki lastevõistluste toetajaid – nii uusi kui ka pikaajalisi toetajaid, sest just tänu teile saame igal talvel pakkuda lastele meeldejäävaid, auhinnarohkeid ja kvaliteetseid võistluseid. Erilised tänud perekond Michelis (ITM Electric OÜ), perekond Katkosilt (Kodu Ehitusgrupp OÜ), perekond Kruuse (Nord Express OÜ), tänud KTMi esindajale Mart Lajalile, EMFile ning A le Coq’le!

Kokkuvõttes kolme etapi paremat autasustatakse sügisel, EMFi lõpupeol

Kohtumiseni uuel hooajal! www.adrenalinarena.com

Foto: 85cc esikolmik (vaskakult) Toms Babris, Henry Vesilind, Kairo Katkosilt.