Priit Järvloo Hollandis kuues

Halle krossirajal jätkusid Hollandi quadracerite meistrivõistlused, kus eestlastest oli seal osalemas eelmise aasta Euroopa meistrivõistluste neljas mees Priit Järvloo, kes oli hooaja esimesel etapil kümnes.

Kvalifikatsioonis näitas Järvloo (Kawasaki) Euroopa parimate seas 13-ndat aega, ajasõidu kiireima hollandlase Mike van Grinsveni ringiajale (W-Tec) jäi eestlase oma alla 8 sekundit.

Esimese sõidu võitis samuti van Grinsven, kes edestas kaasmaalasi Joe Maessenit (Suzuki) 20 ja Joeri Coppelmansi (KTM) 49,3 sekundiga. Järvloo saabus avaringilt 11-ndana ja hoolimata sellest, et ta pidi järgmise ringiga ühe koha loovutama, suutis ta end lõpuks kaheksandaks sõita.

van Grinsvenile ei leidunud ka teisest sõidust vastast ja ta võitis sõidu 7,6 sekundilise vahega Maesseni ees. Kolmandaks sõitis end avasõidu viies mees sakslane Stefan Schreiber (KTM), kes jäi võitjast 12,6 sekundit. Järvloo sai väga hea stardi ja oli esimese ringi järel kolmas, kuid kahjuks langes ta peagi kümnendak. Lõpus suutis ta oma kohta parandada ja ületas lõpujoone jälle kaheksandana.

Priit Järvloo: “Kvalifikatsioon läks enam-vähem, sain vähemalt seekord esireast startida. Esimene sõit läks hästi, tunne oli hea ja rada sobis. Teine sõit start ebaõnnestus ja avaringilt tulin kahekümnendana. Kolm ringi hiljem sõit katkestati kaasvõistleja kukkumise tõttu. Hetk hiljem anti uus start ja mina stardis teine. Proovisin tempos püsida, aga selline kiirus puudub hetkel. Füüsis jääb ka natukene alla sellele, mis peaks olema, et seal liivas jõuaks kiirust hoida. Kokkuvõtvalt kuues koht ja võib rahule jääda.”

Kahe sõidu kokkuvõttes moodustasid esikolmiku van Grinsven (100 p), Maessen (90 p) ja Schreiber (77 p). Järvloo oli 66 punktiga kuues.

Peale teist etappi juhib maksimaalse 200 punktiga van Grinsven, teine on Maessen (180 p) ja kolmas Davy de Cuyper (155 p), kes oli Halles kokkuvõttes neljas. Järvloo tõusis 127 punktiga kuuendaks.