Allar Pent Hollandi MV-etapil teine

Kappermaatis Borculo krossirajal jätkusid tänavused Hollandi juuniorite meistrivõistlused motokrossis, kus 65cc suurte ratastega tsiklite klassis võistles edukalt sarja liider Allar Pent.

Kvalifikatsioonis näitas Pent (KTM) viiendat ringiaega jäädes kiireima aja sõitnud Eloy van Rijkevorselist 1,65 sekundit.

Esimest võistlussõitu alustas Pent väga hästi ja teisel ringil oli eestlane juba esimene. Kahjuks rikkus tema sõidu purunenud tagarehv ning Pent pidi tempos alla andma ja lõpetas viiendana. Sõidu võitis Kay Karssemakers Sasha Rutteni (+13,0) ja Max van den Elzeni (+13,9) ees. Pent kaotas võitjale lõpuks 19 sekundiga.

Teises sõidus probleeme ei olnud ning eestlane tõusis liidriks neljandal ringil, lõpujoonel edestas ta teisena lõpetanud Karssemakersit 7,7 sekundiga. Kolmandana finišeeris avasõidu neljas poiss Scott Smulders (+21,4).

Kahe sõidu kokkuvõttes kuulus võit Karssemakersile (195 p), teine Pent (186 p) ja kolmas Rutten (181 p), kes oli teises sõidus viies.

“Neljandal ringil purunenud tagarehv tõmbas Allari korra pikali, mille tõttu said Kay ja veel kolm konkurenti mööda ning nii tuli rahulikult viiendal kohal lõpuni veereda. Teine start sai Kay esimesena minema ja Allar kohe kannul ründamas, mis kandis ka peagi vilja. Allar läks seekord kindlalt oma teed ja võitis sõidu. Kahjuks neli poissi vigastasid ennast, Veerdonk ja Rijkevoorsel kergemalt, kuid kaks aeglasemat poissi viidi kiirabi ja kopteriga minema. Neile kiiret paranemist!,” vahendas poja võistlust isa Aivar.

Pent jätkab peale viit toimunud etappi 761 punktiga meistrivõistluste liidrina, Karssemakers jääb eestlasest 5 punkti kaugusele. Rob van de Veerdonk, kes Borculos kukkumise tulemusena punkte juurde ei saanud, on 736 punktiga kolmas.