Tridens Eesti motokrossi meistrivõistluste auhinnafond üle 16 000 euro

Tridens AS jätkab tänavu Eesti motokrossi meistrivõistluste nimisponsorina ja seda juba kümnendat aastat järjest. Juubelihooaja puhul on uuendusena igal etapil auhinnafondiks sõitjatele vähemalt 4000 eurot.

Eesti Mootorrattaspordi Föderatsioon ja Tridens AS sõlmisid koostöölepingu, mille kohaselt jätkab Tridens ka tänavu Eesti motokrossi meistrivõistluste nimisponsorina.

„Juba 26 aastat on Tridens AS olnud usaldusväärne partner oma headele koostööpartneritele. Pidev õppimine ja kogemused alates aastast 1988, on võimaldanud meil edukalt konkurentsis püsida ja saada üheks vanimaks kaubandusettevõtteks Eestis. Täna on meie valikus rohkem kui 150 erinevat rahvusvaheliselt tuntud kaubamärki. Kuid eelkõige, me oleme olnud edukad tänu meie tarbijatele- Eestis elavatele inimestele. Seoses sellega oleme juba aastaid pidanud vajalikuks anda osa oma teenitust tagasi, toetades nii Eesti kultuuri ja sporti. Mul on hea meel, et Tridens AS-l on juba 10 aastat olnud võimalus teha koostööd Eesti Mootorrattaspordi Föderatsiooniga,“ märkis Tridens AS juhatuse esimees Herlend Lukksepp.

„Meie koostöö on kestnud kümme aastat ning selle pika aja jooksul oleme üheskoos korraldanud kõrgetasemelisi võistluseid ja pakkunud pealtvaatajatele tipptasemel motokrossi üle Eesti. Iga aasta oleme proovinud spordiala arendada ja midagi uut pakkuda, mistõttu tänavu väärtustame sõitjate sooritusi veelgi enam ning panime koostöös Tridensiga igale etapile välja 4000 eurot auhinnaraha,” rääkis Eesti Mootorrattaspordi Föderatsiooni peasekretär Helen Urbanik.

Auhinnaraha jaguneb klasside 85cc, MX2Jun, MX2, MX1, Quad Open ja Külgvankrid parimate vahel ning lisaks paneb noorteklasside nimisponsor Hartwall Jaffa 50cc, 65cc ja 85cc Eesti meistritele välja eraldi rahalised eriauhinnad. „Mida tugevam on meie kodune sari, seda parema karastuse saavad meie motokrossi tulevikulootused, et minna Eestist välja võistlema ja seal ka edukalt läbi lüüa. Seetõttu otsustasime ka noori motiveerida ja nendele eraldi auhinnad välja panna,” lisas Lukksepp.

Tänavused meistrivõistlused, kuhu kuulub neli etappi, on taas sellised, kus etapid sõidetakse ühe nädalavahetuse kahel päeval, välja arvatud Tihemetsas peetavad etapid, kus juulis toimub vaid quadracerite ja septembris sooloklasside etapp.

„Tridensi nime kandvad meistrivõistluste etapid toimuvad Eesti parimatel krossiradadel Türil, Karksi-Nuias, eelpoolmainitud Tihemetsas ja alles üle-eelmisel aastal valminud atraktiivses Lange motokeskuses,” tutvustas EMF-i motokrossikomisjoni esimees Lembit Nõlvak.

„Nagu eelnevatel aastatel on ka tänavu meistrivõistlustel stardis meie enda tippsõitjad, kes osalevad erinevatel motokrossi tiitlivõistlustel väljaspool Eestit. Lisaks kohalikele parimatele on Tridens motokrossi Eesti meistrivõistlusele oodata ka kõikide naaberriikide tugevaid motosportlaseid ja neid igasse võistlusklassi,” lisas Nõlvak.

Tänavu 66-ndat sünnipäeva tähistava Eesti motokrossi meistrivõistluste avaetapp toimub 10.-11. mail Türi külje all asuvas Kihli motokeskuses. Eesti motokrossi karikavõistlused algavad 1. mail Põlvas Rosma krossirajal.

Tridens motokrossi Eesti meistrivõistlused 2014 kalender:

10.-11. mai Türi, Kihli motokeskus
7.-8. juuni Karksi-Nuia, Ainja krossirada
12. juuli Tihemetsa, Lauri krossirada (ainult quadracerid)
23.-24. august Tartu, Lange motokeskus
6. september Tihemetsa, Lauri krossirada (soolod)