Sahkar KTM Racing avas Bulgaarias motokrossi Euroopa meistrivõistluste punktiarve

Harri Kullas, foto Sahkar KTM Racing

Samal ajal kui Eestis nauditi suurepärast kevadist nädalavahetust, jätkusid Bulgaarias Sevlievos pisut jahedamates ja märjemates oludes motokrossi maailmameistrivõistlused ja Euroopa meistrivõistlused. Sahkar KTM Racing meeskond keeras peale eelmise nädalavahetuse etappi Itaalias oma autoninad Bulgaaria poole ja sellel nädalavahetusel oli sõitmas kolm tiimi liiget.

Lisaks MX2 klassis ja EMX125 klassis sõitvatele Harri Kullasele ja Hardi Roosiorule oli stardipuu taga ka Karel Kutsar, kui Bulgaarias sõideti hooaja esimene EMX250 klassi Euroopa meistrivõistluste etapp.

Harri Kullas alustas laupäeval Bulgaaria etappi eelkvalifikatsiooni 15. ajaga, kvalifikatsioonisõidus oli Kullase koht 16, kus ta sisuliselt terve sõidu oli ka püsinud. Ka avasõidus oli Kullas samade kohtade kandis ja lõpetas selle 14. kohal. Teises sõidus alustas ta 17. koha piirimail ja suutis sarnaselt eelmise etapiga viimastel ringidel kohti parandada ja lõpetas sõidu 13. kohal. Etapi kokkuvõttes oli ta 12, MX2 klassi etapi võitis mõlemas sõidus parim olnud Jeffrey Herlings. Hooaja kokkuvõttes on kolm esimest etappi vahele jätnud Harri Kullas 22. kohal, olles kogunud 27. punkti.

“Stardid ei tulnud hästi välja. Esimeses sõidus ei saanud korralikult üle puki ja siis sõideti mind kinni. Sõidu lõpus sain taas konkurente kätte, tulime koos 13. koha mehega üle lõpujoone, kahjuks oli tema eespool. Teises sõidus oli stardis kukkumine ja läksin suure kaarega sealt mööda. Avaringil suutsin siiski kohti parandada. Kui olin taas ühe konkurendi kätte saanud, siis kukkusin ja kaotasin aega. Tegin selle tagasi ja sain temast mööda. Praegu ongi probleem selles, et saan korraliku hoo üles alles lõpus, teises sõidus tegin raskeks muutunud rajal oma parima ringiaja viimasel ringil,” võttis Harri Kullas etapi kokku.

Karel Kutsar alustas Bulgaarias oma hooaega MX2 klassi Euroopa meistrivõistluste sarjas, tegu oli sarja tänavuse avaetapiga. Kokku on EMX250 sarjas kaheksa etappi. Vabatrennis teist aega näidanud Kutsar oli kvalifikatsioonis 14, kvalifikatsiooni parim oli Pauls Jonass, kellele Kutsar kiirel ringil kaotas 8,2 sekundiga. Avasõidus andis Kutsar peale head starti kohti ära, suutis positsiooni aga parandada ja oli finišis 16. Teises sõidus sai ta korraliku stardi ja oli avaringi lõpus 11. kohal, kuid pidi siis paraku katkestama.

„Sain mõlemast stardist hästi minema, esimeses sõidus olin alguses viies. Kuid sellega ei olnud rahul, et kohe alguses kaotasin palju kohti. Oleks pidanud rohkem agressiivsem olema, sest eespool oleks kohta parem hoida olnud. Teises sõidus läksingi selle eesmärgiga peale, esimene ring korralik, olin 11. Teisel ringil tulin ühele platoole, mida tavaliselt ei hüpatud, kuid kuna konkurent oli selja taga, siis ei tahtnud kohta ära anda ja hüppasin sealt. Maandusin pehmesse pinnasesse, kuhu ratas kinni jäi ja lendasin üle lenksu. Jalg sai korraliku paugu ja katkestasin sõidu. Õnneks midagi tõsist ei ole, luud on terved,“ rääkis Karel Kutsar.

Avaetapil oli Kutsar kokku 19. kohal, sama koht on tal ka EMX250 üldarvestuses, kui tal on viis punkti. Avaetapi võitis Ben Watson, kes on ka sarja liider (37 p).

Hardi Roosiorg oli nii vabatrennis kui kvalifikatsioonis heas hoos, kui sõitis välja kvalifikatsiooni 11. aja, kaotades kiirel ringil kvalifikatsiooni võitnud Brian Hsu’le viis sekundit. Avasõidus läks Roosiorule kirja 21 koht. Teises sõidus kordus sama stsenaarium, kui noormees hakkas 30. koha piirimailt ettepoole tulema ja lõpetas 23. kohal. Etapi kokkuvõttes oli ta 27. kohal, etapi võitis ka avaetapil kiireim olnud Davy Pootjes.

„Kvalifikatsioon oli tõesti korralik. Rada mõnus, tsikkel hea ja kõik sujus. Pisut kiirem oleks veel võinud olla. Sõitudes ei saanud startidest hästi minema, esimeses tõusin 17. kohale, kuid kukkusin ja langesin 23. kohale. Suutsin siiski veel kohta parandada, kuid lõpuks olid käed juba päris läbi. Teine sõit ka sama lugu, ei saanud stardist minema ja rada oli juba päris aukus ja üritasin küll kohta parandada, kuid käed olid päris läbi ja võtsin pisut rahulikumalt. Kahju et punktidele ei jõudnud, kuid eks Valkenswaardis püüan seda viga parandada,“ rääkis Hardi Roosiorg peale etappi.

Sahkar KTM Racing meeskonna järgmine start MXGP (motokrossi maailmameistrivõistlused) sarjas on 3.-4. mail Hollandis Valkenswaardis sõidetav etapp. Liivarajal lähevad Sahkar KTM Racing meeskonnast starti Harri Kullas ja Hardi Roosiorg. Nädal varem osaletakse kogu tiimiga Hollandi meistrivõistluste etapil.