Tabasalus toimub Supermoto MM-etapp

Eelmisel nädalal Torinos toimunud Supermoto maailmameistrivõistluste organisaatorite koosolekul avaldati mitmeid muudatusi läbi teinud tänavune MM-kalender, kuhu on lisatud ka augusti lõpus Eestis toimuv etapp.

Esialgsete plaanide kohaselt pidi tänavune MM-etapp Eestis toimuma sarnaselt eelmisele aastale Kuressaare lennuväljal, kuid kuna Eesti etapi korraldajad riigilt tuge ei leidnud, siis aasta alguses MM-etapi korraldamisest loobuti. Möödunud nädalal käis Kuressaare etapi korraldanud Ivar Kiil koos Eesti supermotokomisjoni esimehe Margus Ostnikuga Tabasalu kardirajal, kus toimus eelmise aasta Eesti supermoto meistrivõistluste etapp ning peale raja ja selle lisavõimalustega tutvumist otsustati taodelda Eestile uuesti MM-etapi õigust.

“Tabasalu raja poolt räägivad mitmed argumendid, alates kohaliku omavalitsuse Harku valla suurest huvist ja toetusest ning lõpetades võistluse läbiviimiskuludega, mis on eelmisest aastast tunduvalt väiksemad. Kui Kuressaares tuli lennuväljale rada esmalt ehitada ja see kohe peale võistlust likvideerida ning seda väga kiiresti, kuna lennuliiklust ei tohtinud takistada, siis Tabasalus seda probleemi ei ole,” rääkis Kiil. “Tabasalus on hea uue asfaltkatte saanud rada juba olemas ning juurde tuleb ehitada ainult krossilõik, mis jääb ka tulevikus raja üheks osaks. Lisaks parendatakse ka pealtvaatajatele mõeldud vaatamispaiku, et võistluse jälgimine parem oleks.”

MM-kalendris toimusid lisaks Eesti etapi lisamisele veel mitmed muudatused. Algselt plaanis olnud Bulgaaria (11. mai) ja Saksamaa (1. juuni) etapid jäävad ära. Juurde tulid Belgia etapp Zolderis (20. juuli) ja Eesti võistlus (31. august). 14. septembril Itaalias Trentios toimuma pidanud etapp jääb samuti ära ja selle asemel sõidetakse 21. septembril Horvaatias Rijekas etapp. Käesoleva hooaja Rahvuste Supermoto (FIM SuperMoto of Nations) Bulgaarias Plevenis, kus on seda võistlust ja Bulgaaria MM-etappe peetud mitmed aastad, on samuti kalendrist eemaldatud ning hetkel uut toimumiskohta ei ole otsustatud.

2014 Supermoto maailmameistrivõistluste uuendatud kalender
– 20. aprill Prantsusmaa (Rivesaltes)
– 18. mai Rumeenia (Arad)
– 15. juuni Tšehhi (Sosnova)
– 6. juuli Itaalia (Cremona)
– 20. juuli Belgia (Zolder, kinnitamata)
– 31. august Eesti (Tabasalu)
– 21. september Horvaatia (Rijeka)
– 12. oktoober FIM SuperMoto of Nations (lahtine)