Tanel Leok Belgias 11-s

Wuustwezeli krossirajal sõideti käesoleva hooaja Belgia lahtiste motokrossi meistrivõistluste etapp, kus olid võistlemas palju nimekaid MM-sarjas sõitjaid ning nende hulgas ka Belgias resideeruv Tanel Leok ja Eesti meeskonna Sahkar KTM Racing liikmed.

MX1 ja MX3 Inters ühissõidus osalenud Tanel Leok (TM) sai peale haiglas põlvest vere välja võtmist paar nädalat tagasi ka valuvaigistava ja põletikku alandava süsti, mille mõju on kaks kuud. Selle tulemusena on ta saanud viimasel ajal rohkem treenida ja seda näitas ka Belgia võistlus, kus ta oli kvalifikatsiooni kiireim mees. Leoki ringiaeg oli teise ja kolmanda aja sõitnud inglase Shaun Simpsoni (KTM) omast 0,8 ja belglase Kevin Strijbosi (Suzuki) ajast 1,2 sekundit kiirem.

Esimese sõidu esimeselt ringilt tuli Leok üheksandana, kuid sõidu edenedes tõusis ta juba viiendaks, kuid pidi siis mõned ringid enne lõppu tsikli mootoriprobleemide tõttu sõidu pooleli jätma. Sõidu võitis Strijbos, teine Joel Roelants Hondal (+19,7 sekundit) ja kolmas Leoki meeskonnakaaslane itaallane Davide Guarneri (+31,2).

Teine sõit kulges Leokil tunduvalt paremini, kui ta avaringi viienda koha peagi kolmanda koha vastu vahetas ja sellel ka lõpetas. Sõidu võitnud Strijbosist jäi eestlane lõpuks 29,3 sekundit. Teisena lõpetas ka selles sõidus Roelantsi (+4,5).

Kahe sõidu tulemusena kuulus etapivõit Strijbosile (50 punkti), teine Roelants (44 p) ja kolmas Guarneri (38 p), kes oli teises sõidus neljas. Leokile kuulus 20 punktiga üheteistkümnes koht.

Kolm Sahkar KTM Racing sõitjat Harri Kullas, Karel Kutsar ja Hardi Roosiorg pandi kõik Inters MX2 klassi sõitma. Samas sõidus startisid ka kohalikud MX2 ja 125cc klassid, aga nendele peeti eraldi arvestust.

Esimeses sõidus tegi hea stardi Kullas olles avaringi järel neljas. Soomlane sõitis mitu ringi neljandal kohal, kuid viis ringi enne sõidu lõppu möödus temast venelane Aleksandr Tonkov (Husqvarna), kes sõidu ka Kullase ees neljandana lõpetas. Kutsar oli esimese ringi järel 11-s ja suutis oma kohta tugevas konkurentsis parandada lõpetades sõidu seitsmendana. Väiksema 125cc klassi tsikliga võistelnud Roosiorg võitles suuremate tsiklitega vapralt ja oli lõpuks 21. Sõidu võitis selle klassi valitsev maailmameister hollandlane Jeffrey Herlings (KTM), kes edestas prantslast Romain Febvre’t (Husqvarna) 41 ja belglast Damon Graulust (KTM) 46,3 sekundiga. Tonkov jäi Herlingsist 51,7 ja Kullas 52,4 sekundit.

Teises sõidus sai Kullas väga hea stardi olles esimene, kuid avaringilt tulles oli Herlings temast juba möödunud ja kadus konkurentidelt eest. Sõidu jooksul möödusid Kullasest veel Febvre, kes kaotas sõidu võitnud Herlingsile 56,7 sekundiga ja Graulus (+1.01). Kullas ületas lõpujoone neljandana jäädes Herlingsist minut ja 7 sekundit. Kutsar alustas samuti hästi jõudes stardikurvi kolmandana, kuid sõidu edenedes pidi ta siiski kohti ära andma ja oli lõpuks kaheksas. Roosioru võistlus sarnanes suuresti esimesele sõidule ja ta lõpetas jälle 21-ndana.

Inters MX2 arvestuses võitis Herlings (50 p), teine Febvre (44 p), kolmas Garulus (40 p) ja Kullas neljas (34 p). Kutsar oli kaheksas (27 p) ja Roosiorg 12 punktiga 15-s.