Noortekrossis kaks sarja ja uus võistlusklass

Tänavu sõidetakse 50cc ja 65cc masinaklassides Eesti karikavõistlustel seitse etappi kahe erineva võistlussarja raames, kus on väljas ka korralikud auhinnad. Lisaks on loodud ka uus klass nendele, kes soovivad motokrossiga lähemalt tutvust teha.

Freetime Mini ja Äksi Juunioride karikasari on need kaks sarja, kus koguvad 50cc ja 65cc klassi sõitjad Eesti karikavõistluste punkte ning samas toimub ka Eesti Mootorrattaspordi Föderatsiooni karikasari klassile 50cc Juunior. Mõlemas sarjas arvatake maha kõige nõrgema etapi tulemus.

Lisaks eelpool mainitud klassidele võistlevad sellel aastal uue klassina nendel võistlustel poisid ja tüdrukud, kellel puudub eelnev võistluskarjäär. “Tutvustamaks motokrossi uutele tulijatele lõime tänavu klassi “uustulunukas”, kus saavad osaleda kõik 7-15 vanused lapsed ja noored, kel puudub eelnev võistluskogemus. Nende tsikkel võib olla nii PW, krossimootorratas või siis pitpike ja kvalifikatsiooni aegade tulemusena moodustatakse võrdsed grupid võistlussõitudesse,” selgitas Eesti Mootorrattaspordi Föderatsiooni motokrossi komisjoni noorte klasside esindaja Peep Nork. “Lisaks sellele saavad Eesti sõitjad enda taset meie tugevate lõunanaabritega võrrelda ja seda lätlaste Superkauss sarja etappidel, millest üks toimub ka 17. mail Eesti Lange motokeskuses. Osalevad klassid 50cc ja 65cc beginners ehk siis 65-ste klassi algajad ning osalustasu nad maksma ei pea.”

Mõlema sarja parimad saavad ka korralikult premeeritud. BucciMoto paneb välja rahalised auhinnad Freetime Mini karikasarjas ja Tartu Näitused Äksi Juuniorite karikasarjas.

“85cc Eesti karikavõistluste kalender ei ole veel lõplik ja suure tõenäosusega lisandub see klass TOP200 karikasarja etappidesse, kuid kuna hetkel on info veel lahtine, siis kindlaid kuupäeva me täna välja öelda ei saa. Soovitame kõikidel huvilistel jälgida EMF-i veebilehte, kuhu paneme esimesel võimalusel uued etapid kohe kirja,” lisas Nork.

Äksis toimub igal karikasarja kuuluval võistluseelsel laupäeval eelnevalt registreerunutele tasuta ametlikud treeningud, kus saab sõita nii palju, kui jaks kannatab.

Eesti noorte karikavõistluste esimene etapp toimub 4. mail Holstre-Nõmme krossirajal Freetime Mini karikasarja avaetapil.

2014 aasta laste- ja noorteklasside kalender

Freetime Mini karikasari
4. mai Holstre-Nõmme
6. juuli Põlva
20. juuli (lahtine)
17. august (lahtine)

Äksi Juuniorite karikasari (Äksi krossirajal)
15. juuni
13. juuli
14. september