Lätis avati Eesti supermoto hooaeg

Riia lähistel asuvas “333” nimelises motokeskuses toimus Eesti supermoto meistrivõistluste esimene etapp, kus osales sõitjaid lisaks Lätile ja Eestile ka Inglismaalt, Soomest, Venemaalt, Poolast ja Leedust.

Kiireimas S1 klassis näitas kvalifkatsioonis parimat ringiaega inglane Lewis Cornish (TM), kellele järgnesid soomlased Kalle Toronen (Yamaha, +0,191 sekundit) ja Sami Salstola (TM, +0,818). Eestlastest oli kiireim Prants Pals (TM, +1,129), kelle aeg oli viies.

Esimeses sõidus võitlesid Salstola ja Toronen omavahel terve sõidu ning seekord oli parem Salstola, edestades kaasmaalast 1,25 sekundiga. Kolmandaks sõitis end kvalifikatsiooni neljas mees venelane Aleksandr Latyshev (Honda), kes kaotas Salstolale 9,3 sekundiga. Prants Pals sõitis pikka aega neljandana, kuid kukkus sõidu lõppfaasis raja krossiosal ja lõpetas venelase Aleksey Orekhovi (Yamaha) järel viiendana. Eestlastest olid veel Patrick Pals (TM) 7., Sven Simulask (Kawasaki) 12., Marek Virves (Kawasaki) 15., Joosep Laiksoo (KTM) 17., Tambet Kuresoo (Kawasaki) 18., Kristjan Siilak (KTM) 20. ja Sander Raik (TM) 21.

Teist sõitu asus alguses juhtima Latyshev, kes aga peagi väsis ning Salstola ja Toronen pääsesid temast mööda ning kadusid venelasel eest. Ka selles sõidus edestas Salstola oma kaasmaalast ja võitis Toroneni lõpuks 3,3 sekundiga. Latyshev jäi võitjast juba 25,2 ning Prants Pals neljandana 44,7 sekundit. Simulask oli 11., Patrick Pals, Laiksoo ja Virves lõpetasid kohtadel 13.-15., Siilak oli 18. ning Kuresoo 20.

Kahe sõidu kokkuvõttes moodustasid esikolmiku Salstola (50 punkti), Toronen (44 p) ja Latyshev (40 p). Prants Pals oli 34 punktiga neljas ja tema vend Patrick (22 p) kümnes. Simulask (19 p) oli 11., Virves (12 p) 14., Laiksoo (11 p) 17., Siilak (4 p) 20. ja Kuresoo (4 p) 21.

SuperQuad klassis võitis mõlemad sõidud kindlalt Janek Soidla (Yamaha), kes edestas esimeses sõidus Raul Kirti (KTM) 33,8 ja Reimo Kerdti (Zabel) 34,7 sekundiga. Toomas Jalakas (Yamaha) Suzuki oli 5., Tanel Jürna (KTM) 6., Kaupo Sleng (Yamaha) 7. ja Carol Reesna (KTM) 8.

Teises sõidus kaotas Kerdt Soidlale juba minuti ja 12,6 sekundiga ning Kirt jäi teisest kohast omakorda 2 sekundit. Jalakas ja Sleng olid 6.-.7. Reesna katkestas neljandal ringil.

Kokkuvõttes parim Soidla (50 p), teine Kerdt (42 p) ja kolmas Kirt (42 p). Jürna oli (33 p) 5., Jalakas (31 p) 6., Sleng (28 p) 7 ja Reesna (13 p) 8.

Open, ehk eelnevatel aastatel harrastajate (Hobby) soolotsiklite klassis osales ainult üks eestlane Rauno Roo (KTM), kes oli sõitudes vastavalt 19. ja 13. Mõlemad sõidud võitis lätlane Atis Parums. Esimeses sõidus järgnesid talle kaasmaalane Anrjs Berzanskis ja poolakas Pawel Zuralski ning teises sõidus omakorda Zuralski ja Berzanskis.

Paralleelselt suurte klasside võistlusele “333” rajal võistlesid rolleriklassid eile Bikernieki ringrajal.

Esimeses 70cc Scooter Racing ja Scooter Sport klassi ühissõidus võidutses Karl Lõbus Sander Suigussaare ees ainult 0,3 sekundiga. Kolmandana ületas lõpujoone lätlane Toms Dreimanis, kes kaotas võitjale 1,7 sekundit. Teises sõidus võidutses aga Suigussaar Dreimanise (+1,3) ja Lõbusa (+1,9) ees.
Scooter Racing arvestuses teenis Eesti meistrivõistluste maksimumpunktid Suigussaar (50 p), kes oli parim mõlemas sõidus, edestades kummaski lätlasi Dreimanist (44 p) ja Viktors Freimanist (40 p). Eestlastest oli veel Ants Parik (32 p) viies ja Kenor Kotkas (31 p) kuues.
Eesti karikaarvestuses oli Scooter Sport klassis ainus eestlane Lõbus (50 p), kellele järgnesid Aivis Vilcinsi (44 p) ja Armands Leitansi (40 p) ees.

Scooter 50cc Stock klassis võidutses lätlane Dmitrijs Macuks (47 p), kes oli avasõidus teine ja viimase võitja. Talle järgnes avasõidu võitnud, kuid viimases Macuksile alla vandunud teine lätlane Ervins Stims (47 p). Kummaski sõidus oli kolmas eestlane Jaan Kaunissaar (40 p), Mehis Elmi oli kahe sõidu kokkuvõttes neljas (34 p), lõpetades sõidud viienda ja neljandana.

Eesti supermoto meistrivõistluste järgmine etapp sõidetakse 17. mail Soomes Hyvinkääl.