Eesti noored krossisõitjad Kegumsis edukad

Lätis toimus sealsete motokrossimeistrivõistluste teine etapp, kus laupäeval osales ka hulk Eesti noorsportlasi nii väikeste soolo kui ka quadi klassides ja vaatamata rasketele rajaoludele toodi Lätist ära mitmeid poodiumikohti.

Võistluspäevale eelnev öö sadas vihma ja rada muutus alles lõunaks enam vähem sõidetavaks, kuid teise sõiduvooru alguses hakkas jälle tugevat vihma sadama, mistõttu olid mõned rajalõigud läbitamatud.

Quad 100/200 klasside ühissõidu võitis kindlalt Kevin Saar, kes edestas lätlaseid Matiss Palevics’it 36,4 ja Emils Sigajevsi 42 sekundiga. Need kolm sõitjat moodustasid esikolmiku ka Quad 200 klassis. Sõidus kuuenda koha saanud Cristen Kutti oli selles klassis teise eestlasena neljas. Väiksematel quadidel võitis Lauris Eizans, kes lõpetas sõidu neljandana. Tema järel viiendana üle lõpujoone tulnud Joosep Eesmäe oli Quad 100 teine ja selle klassi kolmas koht kuulus lätlasele Reinis Bicansile.

Teises sõidus polnud Saarele jälle vastast ja eestlane võttis võidu Palevicsi (+6,6) ja Eizansi (+38,3) ees. Eesmäe lõpetas sõidu kuuendana ja Kutti kaheksandana. Quad 200 arvestuses oli esikolmik jälle Saar, Palevics ja Sigajevs ning Kuttile kuulus neljas koht. Quad 100 klassis oli parim Eizans Atis Breds’i ja Eesmäe ees.

Kahe sõidu kokkuvõttes kuulus Quad 200 etapivõit Saarele (50 punkti), teine Palevics (44 p) ja kolmas Sigajevs (40 p). Kutti oli 36 punktiga neljas. Quad 100 esikolmikusse kuulusid Eizans (50 p), Eesmäe (42 p) ja Breds (38 p).

Väikeste Quad 50 klassis võitis mõlemad sõidud Tane Põdra lätlase Markuss Augustovskise ees. Esimeses sõidus lõpetas kolmandana Kert Kasemets, kes pidi teise sõidu katkestama. Päeva teises sõidus oli kolmas Karlis Neija, kes oli avasõidus neljas.
Kahe sõidu kokkuvõttes oli esimene Põdra (50 p), teine Augustovskis (44 p) ja kolmas Neija (38 p). Eestlastest olid veel Kasemets viies (20 p) ja Marcos Kask 8-s (14 p).

Masinaklassis 65cc võitis mõlemad sõidud Kristians Freimanis kaasmaalase Patriks Uzulsi ja valgevenelase Artsiom Sazanavetsi ees. Romeo Karu oli avasõidus neljas ja teises viies, mis andis talle kokkuvõttes ka viienda koha. Mikk Kallion oli sõitudes 14. ja 13. ning kokku 12.

50cc klassis, kus esikolmiku moodustasid kohalikud Robert Lusis, Karlis Alberts Reisulis ja Janis Kubulins, oli kahe sõidu kokkuvõttes neljas Robin Kruuse, kes oli sõitudes vastavalt neljas ja kolmas.