Supermoto meistrivõistlused jätkusid Soomes

Kui Eesti supermoto meistrivõistluste avaetapp toimus Lätis, siis teine etapp sõideti juba lõppenud nädalavahetusel Soomes Hyvinkääl. Seekord võistlesid EMV punktidele ainult sooloklassid, quadid ja rollerid jätkavad oma tiitlivõistluseid juba järgmisel etapil.

Kõige kiiremas klassis S1 näitas kvalifikatsioonis kiireimat aega avaetapi Riias kindlalt võitnud soomlane Sami Salstola (TM). Eestlastest olid Prants Pals (TM) 9-s (+3,93 sek), Patrick Pals (TM) 10-s (+3,98), Sven Simulask (Kawasaki) 19-s (+8,3), Marek Virves (Kawasaki) 20-s (+9) ja Tambet Kuresoo (Kawasaki) 23-s (+11,5).

Avasõidus võidutses kvalifikatsiooni neljas mees soomlane Jan Forsten (TM), kes alistas ajasõidus teist aega näidanud Ari Astedt’i 3,1 sekundiga. Kolmandana lõpujoone ületanud Kalle Toronen (Yamaha) jäi võitjast juba 12,1 sekundit. Salstola pidi leppima alles viienda kohaga (+22,4), kuna ta kukkus avaringil krossilõigul ja langes võistlejaterivi lõppu. Prants Pals oli 7-s (+46,9) ja tema vend Patrick 8-s (+49,3). Virves ja Simulask, kes kaotasid võitjale juba ringiga, olid vastavalt 15. ja 18. Kuresoo oli 20-s ja jäi võitjast 2 ringi.
Teises sõidus Salstola ei vääratanud ja võitis sõidu 4-sekundilise eduga Alstedt’i ees. Toronen oli jälle kolmas jäädes võitjale alla 10,7 sekundiga. Eestlastest oli parim Patrick Pals, kes oli 9-s (+56). Virves ja Simulask kaotasid ringiga ning olid 17. ja 18. Kahe ringiga maha jäänud Kuresoo oli 21. ja Prants Pals, kelle tsikkel suri välja ja ta ei saanud seda kaua aega käima, 22.
Etapivõitjaks tuli kahe sõidu tulemusena Alstedt (44 p), teine oli Salstola (41 p) ja kolmas Toronen (40 p). Patrick Pals oli 8-s (25 p), Prants Pals 14-s (14 p), Virves 15-s (10 p), Simulask 20-s (6 p) ja Kuresoo 22-ne (1 p).

Open masinaklassis näitas head minekut Soomes elav eestlane Eero Madisson (Husqvarna), kes oli 22 osaleja hulgas kiireim juba kvalifikatsioonis. Esimeses sõidus suutis Madisson konkurente kindlalt edestada ja võitis sõidu 14 sekundiga Sami Amani (KTM) ees, kolmandana lõpetanud Marko Peura (Kawasaki) jäi teisest kohast sekundi kaugusele. Ka viimases sõidus eestlasele keegi ohtlikuks ei saanud ja Madisson võttis kindla võidu. Teisena lõpetanud Olli Sipilä (KTM), kes oli avasõidu viies, jäi võitjast 13,2 ja Peura 18,7 sekundit.
Kahe sõidu kokkuvõttes kuulus etapivõit Madissonile (50 p), teine Peura (40 p) ja kolmas Sipilä (38 p).

Eesti meistrivõistlused veel niipea kodumaad ei väisa ja järgmine etapp sõidetakse 21. juunil Lätis Madonas, kus on võistlustules juba kõik meistrivõistlustel osalevad klassid. Esimene Eestis toimuv etapp sõidetakse 20. juulil Rapla kardirajal.