Andreas Hiiemägi võitis Kirde-Euroopa meistrivõistluste etapi

Lõppenud nädalavahetusel sõideti Leedus Petrasiunaise krossirajal käesoleva aasta Kirde-Euroopa meistrivõistluste teine etapp masinaklassidele EMX85 ja EMX65. Euroopa meistrivõistlused on juba mõnda aega jagadud kindlatesse regioonidesse ja Eesti noored sõitjad osalevad Kirde-Euroopa tsoonis. Hooaja lõpus kutsutakse iga regiooni 10 paremat finaalvõistlusele, mis toimub hetkel veel lahtise MM-etapi raames, et selgitada välja Euroopa meistrid.

Masinaklassis EMX85 klassis oli mõlemas sõidus parim Andreas Hiiemägi ja seda venelase Timur Petrashini ees. Avasõidus lõpetas kolmandana Meico Vettik ja teises lätlane Rainers Zuks, kes oli avasõidus neljandana lõpetanud. Hiiemägi kogus esimesena 50, Petrashin teisena 44 ja Zuks kolmandana 38 punkti. Vettik, kes oli teises sõidus seitsmes, kogus 34 punkti, mis andis talle neljanda koha. Kolmas eestlane Henry Vesilind oli sõitudes vastavalt 10-s ja 17-s ning talle kuulus 15 punktiga 13-s koht.

EMX65 klassis võitis mõlemad sõidud Läti poiss Kristians Freimanis (50 p) venelase Maksim Kraevi (44 p) ees. Esimeses sõidus oli kolmas venelane Nikita Petrov ja viimases valgevenelane Daniel Volovich. Kahe sõidu tulemusena tuli aga kolmandaks valgevenelane Artsiom Sazanavets (36 p), kes oli kummaski sõidus neljas. Eestlastest oli Jörgen-Matthias Talviku, kes oli sõitudes 22-ne ja 7-s, 14 punktiga neljateistkümnes. Romeo Karu lõpetas sõidud 14-nda ja 16-ndana ning saavutas 15-nda (12 p) koha. Kenth Lusenberg katkestas avasõidu ja oli teises 14-s, mis andis talle 7 punktiga 18-nda koha.

Samas olid rajal ka teised klassid, aga seda Balti arvestuses. 125cc klassis võitis mõlemad sõidud lätlane Tomass Sileika Sahkar KTM Racing sõitja Hardi Roosioru ees. Kahe sõidu tulemusena tuli kolmandaks leedulane Domantas Jazdauskas, kes oli sõitudes neljas ja kolmas. Jan Jakobsonile kuulus avasõidu kolmanda ja viimase sõidu neljanda kohaga neljas koht.

Kõige väiksemas 50cc klassis võidutses lätlane Karlis Reisulis (sõitudes 1. ja 2.) kaasmaalaste Roberts Lusise (3. ja 1.) ja Janis Kubulinsi (2. ja 3.) ees. Eestlastest oli parimana Mikk Martin Lõhmus neljas, tema lõpetas sõidud vastavalt 5-nda ja 4-ndana. Teine eestlane, Richard Paat oli 7-s ja 8-s, mis andis talle kokkuvõttes kaheksanda koha.

Kirde-Euroopa meistrivõistluste järgmine etapp sõidetakse eeloleval nädalavahetusel Lätis Stelpe krossirajal.