Hannes Soomer Inglismaal 11-s

Doningtoni ringrajal sõideti Superbike ringraja maailmameistrivõistluste etapi raames European Junior Cup neljas etapp, kus oli stardis ka sarjas üheksandat kohta hoidnud Hannes Soomer.

Võistlusnädalavahetus algas eestlase jaoks hästi, kui ta sõitis vabatreeningul välja päeva kiireima ringiaja. Kvalifikatsioonis oli Soomeri aeg viies. “Esimeses kvalifikatsioonis oli plaan veidike paigast ära ja jäin oma kiire ringiga liiga hiljaks. Aga midagi hullu ka ei olnud, lihtsalt endal jäi kripeldama, sest varu veel oli,” rääkis Soomer.

Võistlussõidu avaringilt tuli eestlane kaheksandana, kuid teisel tuli kukkumine, mille tulemusena jäi ta viimaseks. Õnneks suutis ta aga rajale naasta ja head tempot tehes end lõpuks 17 võistleja seas 11-ndaks sõita. “Väga keeruline sõit oli. Kümme minutit enne sõitu oli rada läbimärg, aga siis tuli päike välja ja rajale tekkis kuiv liin sisse. Kahjuks panime rehvivalikuga natuke mööda. Teisel ringil oli hispaanlastega jagamist ja jäin natuke kuivast liinist kõrvale ning märja koha pealt läks tsikkel alt ära. Õnneks jäid kõik enamvähem terveks ja sain lõpuni,” kommenteeris oma võistlussõitu Soomer, kes stardib juba eeloleval nädalavahetusel auto24ringil toimuval suurel motovõistlusel.

Sõidu võitis hispaanlane Javier Orellana 0,72 sekundilise eduga belglase Angelo Licciardi ees, kellele omakorda kolmandana lõpetanud hispaanlane Augusto Fernandez kaotas ainult 0,17 sekundiga.

Sarjas hoiavad kolmikjuhtimist Hispaania sõitjad, kui 79 punktiga on esimene Fernandez, teisena olev Orellana jääb kaasmaalasest maha 6 ja Doningtonis kuuendana lõpetanud Marc Mirales 17 punktiga. Soomer asub 25 punktiga 11-ndal kohal.