Aigar Leok Itaalias avapäeval kuues

Fabriano linna ümbruses sõideti möödunud nädalavahetusel enduro Itaalia meistrivõistluste kolmas etapp, kus startis ka harjumuspäraselt Aigar Leok ja seda Stranieri ehk välismaalaste klassis.

Laupäeval oli Leok (TM), kelle kohad katsetel olid neljandast 38-ni, üldarvestuses 22-ne jäädes võitjale prantslasele Johnny Aubertile (Beta) alla kolme ja poole minutiga. Prantslasele järgnesid E2 klassis osalenud itaallane Alex Salvini Hondal (+36,8 sek) ja Leoki meeskonnakaaslane soomlane Eero Remes (+56,2). Stranieri arvestuses oli parim Aubert, teine Remes ja kolmas teine soomlane Matti Seistola (+57,7) Shercol, Leokile kuulus kuues koht.

Pühapäeval oli samuti üldarvestuse kiireim Aubert, kellele Salvini jäi alla 17 sekundiga. Seistola oli üldarvestuses kolmas jäädes Aubertist 42,2 sekundit. Stranieri arvestuses oli Auberti ja Seistola järel kolmas austraallane Matthew Phillips (+51,5), kes oli laupäeval olnud neljas. Leok, kelle ajad olid eelmise päeva omadest tunduvalt paremad, pidi oma võistluse aga üheksandal katsel pooleli jätma. “Kolmanda ringi extreme-katsel ma kukkusin ja tegin põlvele liiga. Käisin ka Itaalias haiglas, kus öeldi, et on põrutus. Hetkel on põlv paistes ja neljapäeval lähen Eestis arsti juurde uurima. Nüüd tuleb puhata ja teha kõik võimalik, et Soome ja Rootsi MM-etappideks võimalikult heaks saada,” rääkis Leok, kelle järgmine võistlus on 7.-8. juunil Soomes Heinolas toimuv maailmameistrivõistluste neljas etapp.

Üldarvestuses on Itaalia meistrivõistlustel esimene Salvini 82 punktiga, teisel kohal asub Aubert (80 p) ja kolmandal Seistola (65 p). Leokil on koos 18 punkti, mis annab talle 13-nda koha. Stranieri klassi liidriks tõusis Aubert (80 p), talle järgnevad Seistola 79 ja Phillips 76 punktiga, Leok asub 41 punktiga seitsmendal kohal.