Martin Adamson säilitas Inglismaal liidrikoha

Swindonis Foxhilli motopargis sõideti järjekordne Inglismaa quadracerite motokrossi meistrivõistluste nädalavahetus, mis erines eelnevatest selle poolest, et nii laupäeval kui pühapäeval sõideti eraldi etapp. Siiani sõideti esimesel päeval kvalifikatsioon ja teisel finaalsõidud.

Erinevalt Eestis valitsenud palavusele olid Inglismaal hoopis teistsugused tingimused. “Kvalifikatsioonis sõitsin välja teise aja, rada oli hirmus mudane, nii et ma ei saanud isegi korralikult käiku vahetada, vahetasin jala asemel hoopis käega,” rääkis sarja liider Martin Adamson, kes kaotas kvalifikatsiooni kiireima Bailey Edwardsi parimale ringiajale 0,7 sekundiga.

Laupäeva esimesse starti ei saanud eestlane tehniliste probleemide tõttu oma võistlusmasinaga minna ja nii tuli võistelda varuquadiga. Sõidu lõpetas Adamson teisena, jäädes võitjast Edwardsist 11,6 sekundit, kolmandana tuli üle lõpujoone Lawrence Whyte, kes jäi eestlasest 7,5 sekundit.
Teises sõidus osales Adamson enda tsikliga ja juhtis sõitu paar esimest ringi, kuid seejärel andis tempos järgi ning katkestas viiendal ringil. Sõidu võitis jälle Edwards Whyte’i ja avasõidus kaheksanda koha saanud Jack Holmes’i ees.
Päeva viimases sõidus oli Adamson jälle varumasinaga võistlemas ja nüüd tuli ka sõiduvõit 3,5 sekundilise eduga Edwardsi ees, Whyte jäi kolmandana eestlasele alla juba 29,5 sekundiga.
Viienda etapi võitis Edwards 117 punktiga, teine oli Whyte (107 p) ja kolmas Daffyd Davies (97 p), kes oli esimeses kahes sõidus neljas ja viimases viies. Adamsonile kuulus 83 punktiga 7-s koht.

“Esimesse sõitu ei saanud üldse oma quadiga tehniliste probleemide tõttu minna ja läksin võõra varuquadiga, millel polnud ma kunagi isegi pealgi istunud, aga sõidu lõpuks sain teise koha kätte. Teise sõitu läksin oma quadiga, kuid viimastel ringidel hakkas masin raksuma ja peagi purunes vedrustus ning pidin sõidu katkestama. Kolmandasse sõitu läksin jälle võõra quadiga, kuid olin sellega juba üsna harjunud ja võitsin sõidu kenasti ära,” võttis esimese võistluspäeva kokku Adamson.

Pühapäeva esimese sõidu võitis Adamson 31,8 sekundilise eduga Whyte ees, kolmas oli Davies (+41,6 sek). Teist sõitu sai eestlane juhtida esimesed kaks ringi, kuid siis tuli võistlus tehnilise probleemi tõttu katkestada. Sõidu võitis esimeses katkestanud Edwards Whyte’i ja Davies’i ees. Kolmandas sõidus käis esikohale äge võitlus, mis lõppes Adamsoni 2,5 sekundilise võiduga Edwardsi ees, Davies jäi kolmandana võitjast juba poolteist minutit.

“Esimeses sõidus ei olnud mingeid probleeme ja võitsin pikalt. Teisel olin liidripositsiooni, kuid siis purunes quadi esimene hammasratas ja pidin katkestama. Viimane sõit oli väga pingeline, algul jäin Edwardardsist üsna maha, kuid leidsin kusagilt omale jõudu ja hakkasin kiiresti vahet vähendama. Varsti olin juba tal sabas ja eelviimasel ringil sõitsime põhimõtteliselt terve ringi koguaeg kõrvuti, kuni läksime viimasele ringile. Hakkasin agressiivselt möödumiskohta otsima, kuid see polnud lihtne, kuna rada oli vihma tõttu libe, kui jää. Lõpuks sain siiski mööda, kuid Edwards ei andnud alla ja kihutasime ratas rattas edasi,” rääkis Adamson, kes oli kahe sõidu võidu eest saadud 80 punktiga 6-s. Etapi võitis Whyte (107 p), teine oli Davies (105 p) ja kolmas Joshua Crane (93 p), tema lõpetas sõidud vastavalt 5., 4. ja 6. kohal.

Hoolimata mõlema päeva ebaõnnest, säilitas Adamson sarjas liidrikoha ja tal on koos 626 punkti, talle järgneb Edwards 604 ja Davies 582 punktiga.

Briti meistrivõistluste seitsmes etapp sõidetakse 22. juunil Wiltshires Grittinghami krossirajal.