Eero Madisson võidutses Soome supermoto MV-etapil

Imatras sõideti lõppenud nädalavahetusel Soome supermoto meistrivõistluste järjekordne etapp, kus olid nii S1 kui Open klassis stardis ka mitmed eestlased.

S1 klassis ei leidunud vastast valitsevale maailmameistrile Mauno Hermunen’ile (TM), kes võitis nii mõlemad sõidud, kui ka etapi, soomlane kogus seega maksimumi 50 punkti. Avasõidus järgnesid talle Sami Salstola (TM) ja Ari Astedt (KTM) ning teises avasõidu neljandana lõpetanud Jan Forsten (TM) ja Astedt.
Kahe sõidu kokkuvõttes oli teine Forsten ja kolmas Astedt (mõlemad 40 p). Eestlastest oli Patrick Pals nii sõitudes kui kokku kaheksas (26 p) ja tema vend Prants (mõlemad TM) 19 punktiga kümnes, tema oli sõitudes 13-s ja 10-s.

Open klassis võttis etapivõidu Soomes elav Eero Madisson (Husqvarna), kes võitis esimese sõidu Tommi Suomi (Suzuki) ja eestlase Sven Simulaski (Kawasaki) ees. Teise sõidu lõpetas Madisson avasõidus viiendana lõpetanud Staffan Söderströmi (Suzuki) ja Sami Amani (esimese sõidu 7., KTM) järel kolmandana.
Kokkuvõttes võitis Madisson (45 p) Söderströmi (41 p) ja Amani (36 p) ees. Simulask, kes teises sõidus oli 10-s, oli kuues. Sõitudes 9-nda ja 12-nda koha saavutanud Joosep Laiksoo (KTM) oli 21 punktiga kokku 11-s.

Soome meistrivõistluste järgmise etapi asukoht ja toimumine on hetkel lahtine, kuna Oulus toimuma pidanud etapp jäetakse ära, sest rada ei ole veel võistluskorras. Seoses sellega otsustatakse 15. juunil, kas etapp asendatakse või meistrivõistlused lõppesid Imatra võistlusega.