Vennad Palsid Supermoto MM-etapil esikümnes

Prahast 90 kilomeetrit põhja pool asuval Sosnova autodroomil sõideti selle aasta Supermoto maailmameistrivõistluste kolmandaks etapiks olnud Tšehhi GP, kus olid võistlustules ka vennad Prants ja Patrick Pals.

S1 klassis TM mootorratastel võistlevad vennad Prants ja Patrick lõpetasid avasõidu vastavalt 9-ndal ja 10-ndal kohal. Sõidu võitis valitsev maailmameister soomlane Mauno Hermunen (TM) prantslastest vendade Thomas (TM) ja Adrien Chareyere’i (Aprilia) ees.
Teises sõidus läks eestlastel veelgi paremini, kui Prants lõpetas sõidu 7-nda ja Patrick 8-ndana. Hermunen võttis ka sellest sõidust võidu, edestades avasõidus seitsmenda koha saanud itaallast Christian Ravagliat (Honda) ja Thomas Chareyere’i.
Kahe sõidu kokkuvõttes võitis Hermunen (50 punkti), teine Thomas Chareyere (42 p) ja kolmas Ravaglia (36 p). Prants Pals oli 26 punktiga 9-s ja vend Patrick 24-ga 10-s.

Thomas Chareyere jätkab MM-liidrina ja tal on koos 139 punkti, Hermunen vahendas konkurendiga vahet ja jääb nüüd prantslasest maha 6 punktiga. Kolmas on Adrien Chareyere (107 p).

Samas toimunud Supermoto Euroopa meistrivõistluste etapi võitis kohalik Milan Sitniansky (TM), kes oli parim kummaski sõidus. Teine ja kolmas koht kuulusid soomlastele Toni Klem’ile (KTM) ja Asseri Kingelinile (Aprilia), kes ka mitmeid kordi Eesti meistrivõistlustel osalenud. Klem lõpetas avasõidu kolmanda ja viimase teisena ning Kingelin esimese neljanda ja teise kolmandana.

EM-liider on Sosnovas neljas olnud hollandlane Devon Vertmeulen (TM) 138 punktiga, talle järgnevad Klem 116 ja Sitniansky 111 punktiga.

Järgmine MM- ja EM-etapp sõidetakse 6. juulil Itaalias Cremonas. Hooaja kuues MM- ja EM-etapp toimub aga 31. augustil juba Eestis ja seda Tabasalu kardirajal.