Allar Pent Hollandis kolmas

Son’i motokrossirajal toimus Hollandi noorte motokrossi kaheksas etapp soolotsiklitele ja Eesti lippu käis kõrgel hoidmas 65cc suurte ratastega klassis teist kohta hoidev Allar Pent.

Kvalifikatsioonis näitas Pent kolmandat aega, kiireima aja sõitnud sarja liidri Kay Karssemakersi ajale jäi eestlase oma alla 4,1 sekundit. Esimeses sõidus asusid kohe Karssemakers ja Pent omavahel võitlema ning kadusid peagi konkurentidelt eest. Pent suutis küll vahepeal liidriks tõusta, kuid tegi seejärel väikese sõiduvea, mida hollandlane ka kohe ära kasutas ning esimesena lõpujoone ületas. Lõpujoonel edestas Karssemakers Pent’i 10,5 sekundiga. Kolmandana lõpetanud Eloy van Rijkevorsel jäi võitjast 18,2 sekundit.

Teise sõidu stardikurvis sõitis üks konkurent Pent’i tsikli tagarattasse ja seda nii õnnetult, et jäi ratta ja porilaua vahele kinni. Eestlasel ja abilistel läks palju aega, et õnnetu konkurent tsikli küljest vabastada ning seetõttu olid esimesed sõitjad juba püüdmatusse kaugusse jõudnud. Eestlane tegi meeletut tempot ja suutis end siiski kuuendaks sõita. Sõidu võitis jälle Karssemakers Max van den Elzen’i ja Jelle Bankers’i ees.

Kahe sõidu kokkuvõttes võitis Karssemakers (200 p), kellele järgnesid võrdse 180 punktiga van den Elzen ja Pent. Meistrivõistlustel suurendas Karssemakers oma edu ja tal on koos 1352 punkti, Pent on teine (1318 p) ja van den Elzen (1239 p) kolmas.

“Võistluseelne päev oli täiuslik, kuna Allar sai võimaluse koos Sahkar KTM Racing meeskonna 85cc klassi sõitja belglase Jago Geertsiga korraliku treeningpäeva koos veeta ja temalt palju uut õppida. Suur tänu Sahkari meeskonnale selle eest! Hommikuses kvalifikatsioonis sõitsime vana rehviga ja üle kolmanda aja sellega välja sõita ei suutnud, kuna kurvidest ei saanud minema. Meie jaoks oli pigem oluline rada selgeks saada ja end soojaks sõita. Esimene start oli hea ning kaks vana “sõpra” Allar ja Kay Karssemakers läksid oma “lahingut” pidades kiirelt teistelt eest. Allar sai oma tahtmise ja möödus Kay’st, kuid mõned ringid hiljem tegi kurvis väikese apsu ja selle momendi kasutas sabas olnud Kay kohe möödumiseks. Kahjuks uut möödumise võimalust enam paari viimasse ringi jooksul Allaril ei avanenud ja nii veeres ta rahulikult teisena üle lõpujoone. Teises stardis lootis Allar oma sõidu ilusti võiduni viia, kuid stardikurv oli täielik ebaõnn. Keegi taganttulijatest sõitis ennast stardikurvis Allari tagarattasse pikali ning kukkus end jalgupidi Allari tsikli tagumise porilaua ja ratta vahele. Ratas kiilus nö. kinni ja Allar sai peale kõrvalist abi, kuna teine võistleja tuli ratta vahelt kätte saada, alles minut hiljem sõitu jätkata. Kiireimad ringiajad ja “hull” töö aitasid tal end kuuenda kohani sõita, kuid eesolevat neljast võistlejast koosnevast pundist enam lühikese võistlusajaga jagu ei saanud. Kaugemal ees veeres teise sõidu ja etapivõiduni teisest duellist ilma jäänud Kay, kes ei pidanud isegi väga pingutama ja tema kiireim ring oli Allari omast 2 sekundit aeglasem. Allaril oli kahju ebaõnne pärast, aga hea meel, et mõlemate sõitude kiirus oli väga hea,” vahendas poja võistlust isa Aivar.