Kuimetsas jätkuvad juunioride motokrossi meistrivõistlused

23. juunil toimub traditsionaalselt Kuimetsas motokross, kus lisaks suurte soolotsiklite sõitudele jagatakse tänavu ka Eesti meistrivõistluste punkte masinaklassides 50cc, 65cc ja 85cc ning Eesti Mootorrattaspordi Föderatsiooni karikale klassis 50cc juunior.

Kuna Tridens Eesti meistrivõistluste esimesel etapil Türil jäi ilmastiku tõttu ära terve teine võistluspäev, mis pidi olema 50cc ja 65cc EMV avaetapiks, siis nende masinaklasside sõitjad avasid oma punktiarve paar nädalat tagasi toimunud EMV teisel etapil Karksi-Nuias.

50cc klassis on peale Karksi-Nuia etappi kolmikjuhtimine lätlastel Karlis Reišulis (45 p), Janis Kubulins (44 p) ja Roberts Lusis (43 p). Mikk Martin Lõhmus (KTM, KTM Racing Team, 36 p) on parima eestlasena neljas.

65cc juhib Karksi-Nuias mõlemad sõidud kindlalt võitnud Jörgen-Matthias Talviku (Pärnu MC, 50 p) lätlase Kristians Freimanise (44 p) ja venelase Maksim Kasatskini (40 p) ees.

85cc klass sõitis Türil ainult ühe sõidu, kuna vihm oli nii tugev, et võistlus jäeti pooleli. Selle sõidu tulemusena juhib Eesti meistrivõistluseid Tamur Talviku (KTM, Paikuse MK, 25 p), talle järgnevad Andreas Hiiemägi (Husqvarna, Kose MK, 22 p) ja Robert Saun (KTM, Motoextreme, 20 p).

50cc juunior EMF-i karikasarjas on toimunud kaks etappi ning peale Freetime Mini ja Äksi Juunioride karikasarjade avavõistluseid juhib seda klassi Robin Teesalu (KTM, KTM Racing Team) 91 punktiga, Romeo Pikand (KTM, Viljandi VMK) on 80 punktiga teine ja Marten Enok (KTM, Saku MK) 76 punktiga kolmas.

Lisaks noorte Eesti meistrivõistluste ja EMF-i karikavõistluse sõitudele selgitatakse esmaspäeval välja ka Kuimetsa meistrid masinaklassides MX Open Pro, MX Hobi, Mini MX, Mini MX Hobi ja MX Retro-Veteran.

Kuimetsa rada läbis just korraliku hoolduse ja ootab parimas seisukorras kõiki sõitjaid osalema.

Esimene start antakse kell 12.00. Registreerunud sõitjate nimekirja ja detailsema informatsiooni Kuimetsa krossi kohta leiab veebilehelt www.msport.ee/events/juunioride-motokross-kuimetsas.