640_hannes_soomer-foto_rauno_kais

Hannes Soomer Itaalias seitsmes

Misano ringrajal sõideti pea 30-kraadises kuumuses Superbike ringraja maailmameistrivõistluste etapi raames järjekorras viies European Junior Cup etapp, kus oli võistlemas ka sarjas üheteistkümnendat kohta hoidnud Hannes Soomer.

Vabatreeningul näitas Soomes kaheksandat aega. Esimeses kvalifikatsioonis oli eestlase aeg 9-s ja kuna teises kvalifikatsioonis tal aega parandada ei õnnestunud, kuid paar tema konkurenti seda suutsid, siis oli Soomeri lõplik kvalifikatsiooni koht 11-s.

Soomer sai korraliku stardi ja möödus paarist konkurendist, aga sellega läks väärtuslikku aega kaduma ja esimene grupp pääses kaugele ette. Soomer sõitis enamuse distantsist uhkes üksinduses, kuid jõudis lõpuks itaallasele Paolo Grassile järgi ja suutis ka viimasel ringil konkurendist mööduda ning ise seitsmendana lõpetada.

“Rada oli väga keeruline ja tehniline, seega esimese päevaga seda selgeks ei õpi. Teises kvalifikatsioonis olid ka väiksed tehnilised probleemid ja nii kokkuvõtvalt võib öelda, et mõlemad kvalifikatsioonid ebaõnnestusid. Laupäeva õhtul saime aga kõik asjad õnneks korda. Start ise läks suhteliselt hästi, aga esimese ringi möödasõitude käigus jäin grupist natuke maha ja endal ka nii palju hoogu ei olnud, et oleksin üksi grupi kinni võtnud. Sõit kulges seega enamuses üksi, kuni paar ringi enne lõppu sain Grassia kätte ja viimase ringi võitluses jäin peale. Kokku seitsmes koht, mis enda arust ei ole halb, arvestades seda rada, stardikohta ja kõike muud toimunut.”

Ülipõneva sõidu võitis hispaanlane Augusto Fernandez ainult 0,003 sekundilise eduga itaallase Matteo Ciprietti ees, kellest omakorda kolmandana lõpetanud hispaanlane Illan Fernandez jäi 0,23 sekundi kaugusele. Soomer kaotas võitjale 12,69 sekundit.

Identsetel Honda CBR 500 R tsiklitel sõidetava sarja esikolmikus jätkavad endiselt ainult hispaanlased. Augusto Fernandez suurendas konkurentidega vahet ja tal on koos 104 punkti, teine on Misanos neljas olnud Javier Orellana (86 p) ja kolmas Marc Mirales (62 p), kes Misanost tulemust kirja ei saanud. Soomer tõusis 34 punktiga 10-ndale kohale.

European Junior Cup hooaja lõpuni jääb sõita veel kolm etappi ja järjekorras kuues etapp toimub 4.-6. juulil Portugalis Portimao ringrajal.

,