Aigar Leok võitis Jõesuu endurosprindi

Tori lähistel Jõesuu küla ümbruses sõideti selle aasta endurosprindi Eesti karikavõistluste neljas etapp, kus oli stardis kogu Eesti enduro paremik eesotsas maailmameistrivõistlustel osalevate Aigar Leoki ja Rannar Uusnaga.

Tehnilise ja huvitava võistlusraja suutis päeva lõpuks kõikide klasside peale kõige kiiremini läbida E3 klassi võitja Aigar Leok (TM), teise aja sõitis välja E2 arvestuses võitnud Martin Leok (KTM, mõlemad Sõmerpalu MK), kes kaotas vend Aigarile 1 minutiga. Üldarvestus oli kolmas E1 parim Rannar Uusna (KTM, KTM Racing Team), tema koguaeg oli Martin Leoki omast ainult 1,2 sekundit aeglasem.

E1 masinaklassis järgnesid Uusnale Veiko Rääts (KTM, Sõmerpalu MK) ja Priit Biene (Husqvarna, RedMoto Honda Racing), Rääts jäi Uusnale alla 59 sekundiga ning Biene 1 minuti ja 43 sekundiga. E2 klassi teine ja kolmas olid Toomas Triisa (Honda, RedMoto Honda Racing) ja Elary Talu (KTM, Sõmerpalu MK), Triisa jäi võitjast 1 minuti ja kaheksa sekundit ning Talu Triisast omakorda 40 sekundit. Urmas Põldma (Beta, RedMoto Honda Racing) kaotas E3 klassi teisena Aigar Leokile 2 minutit ja 25 sekundit, Priit Palatu (KTM, Sõmerpalu MK) oli kolmas ja jäi Põldmast ainult 2,3 sekundit. Seenior 40 arvestuses võitis seekord Toivo Nikopensius (Yamaha, Paikuse MK) seni kõik etapid võitnud Egon Üprausi (Husqvarna, Stingray Extreme) ja soomlase Timo Koivula (KTM) ees. Harrastajate klassi kaks kiireimat olid sarnaselt eelmisele Habajas toimunud etapile Vaido Kalm (KTM, Sõmerpalu MK) ja Timo Hermlin (KTM, RedMoto Honda Racing). Kolmandaks sõitis end lätlane Girts Dubavs (KTM). Algajate seas võidutses sellel etapil Ivar Pärnik (Gas-Gas, Gas Gas MK) lätlase Gustavs Kundzinš (KTM) ja Rene Jerbachi (Gas-Gas, RedMoto Honda Racing) ees. Veteran 50 klassis võitis sarnaselt eelmisele etapile Madis Pool (KTM, Pärnu MC), kellele järgnesid seekord lätlane Andris Kalninš (Husaberg, Motobox RT) ja Jaanus Nuut (KTM, Stingray Extreme). Juuniorites edestas soomlane Hugo Svärd (Yamaha) eelmise etapi võitnud kaasmaalase Kosti Kirjavaineni (Yamaha) ja kolmanda koha punktid noppis Andre Prems (Honda).

Eesti endurosprindi karikavõistluste viies etapp toimub 23. augustil Tartus.