Martin Adamson Briti meistrivõistluste etapil kaheksas

Eestlane Martin Adamson jätkas heitlust quadracerite 250cc masinaklassi Inglismaa meistritiitlile Stratfordi krossirajal, kus sõideti käesoleva aasta Briti meistrivõistluste kaheksas etapp.

Võistlus algas meistrivõistluseid juhtivale Adamsonile hästi, kui noormees saavutas kvalifikatsioonis esikoha. Ka esimene sõit kulges eestlasele väga hästi, kui ta haaras liidrikoha juba sõidu alguses ja hoidis seda ruudulise lipu langemiseni. Sõidu lõppedes oli Adamsoni edu teisena lõpetanud Bailey Edwardsiga 0,8 ja kolmandaks tulnud Lawrence Whyte’ga 8,5 sekundit.
Teise sõidu stardikurvis sõitis üks konkurent Adamsonile külje pealt sisse, mille tulemusena langes eestlane teise kümne lõppu. Adamson tegi marulist tempot ja suutis end juba kolmandaks sõita, kuid siis eksis ta kohtunike arvates kollaste lippude tsoonis ja ta tulemus tühistati. Sõidu võitis Edwards, avasõidu neljanda Jack Holmes’i ja esimese sõidu 26-nda Daffyd Davies’i ees. Päeva viimases sõidus näitas Adamson oma tõelist võimu ja võitis sõidu 31,2 sekundilise eduga Edwardsi ees, Whyte oli kolmas ja kaotas eestlasele 43,8 sekundit.

Kolme sõidu kokkuvõttes oli esimene Edwards (114 punkti), teine oli Whyte (103 p) ja kolmas Ayrton Knowles, kes oli sõitudes vastavalt kuues, viies ja seitsmes. Adamson oli kahe sõidu eest saadud 80 punktiga kaheksas.

“Quadi seadistus oli tänu Ed Davies Racingu inimeste abile väga hea. Meeskonna kümne tunnine tööpäev kandis esimeses sõidus kohe vilja. Teises sõidus kahjuks enam nii hästi ei läinud. Whyte sõitis mulle stardikurvis külje pealt sisse ja algas tõsine tagaajamine. Jõudsin juba kolmandaks ja nägin eespool esimesi, hasart ja hoog oli suur ning kahjuks tuli sisse küsitav eksimus kollaste lippude tsoonis ja tasuks diskvalifitseerimine. Sama vea tegid ka mitmed teised konkurendid, aga kodumaa kohtunikud neid ei karistanud. Kolmandas sõidus sujus jälle kõik hästi. Kokku seekord kaheksas ja meistrivõistlustel langesin teiseks. Aga alla ma ei anna kindlasti,” rääkis oma vastuolulisest nädalavahetusest Adamson.

Edwards on Briti meistrivõistluste uus liider ja tal on nüüd koos 835 punkti, Adamson jääb temast 15 punkti kaugusele ning kolmandaks tõusis Whyte 759 punktiga.

Briti meistrivõistluste järgmine etapp sõidetakse 20-ndal juulil Milton Park’i krossirajal Northamptonis, aga enne seda stardib Adamson Eestis ja seda juba eeloleval laupäeval Tihemetsas toimuval Eesti ja Balti meistrivõistluste etapil.