Äksis jätkusid noorte motokrossi karikavõistlused

Eesti karikavõistluste etapp klassidele 50cc, 65cc ja Eesti Mootorrattaspordi Föderatsiooni karikale klassis 50cc junior sõideti eile Äksi Junior Cup teise etapi raames. Ülejäänud rajal käinud masinaklassid võistlesid aga Äksi kohalikele karikatele.

Kõige pisemas klassis 50 Junior sõideti Äksi rajal juba EMF-i karikasarja viies etapp. Analoogselt eelmisel Põlvas sõidetud etapile moodustasid esikolmiku mõlemas samad poisid, kes toona. Mõlemad sõidud võitis Romeo Pikand (KTM, Viljandi VMK), teine oli Otto Mattias Rootalu (KTM, RedMoto Honda Racing) ja kolmas Robin Teesalu (KTM, KTM Racing Team).

50cc masinaklassis võitis mõlemad sõidud ja kokkuvõttes juba kvalifikatsioonis konkurentidest 3 sekundit kiirema ringiaja sõitnud Norman Erik Linnas (KTM, Tihemetsa MK). Avasõidus järgnesid talle Tristan Uiga (KTM, RedMoto Honda Racing) ja Andri Kutsar (Tartu MKK) ning teises Kutsar ja esimeses sõidus neljandana lõpetanud Robin Randoja (KTM, KTM Racing Team). Kokkuvõttes sai Linnase järel teise koha Kutsar ja kolmanda teise sõidu neljas Uiga.

65cc klass sõitis koos Mini MX klassiga ja kummaski moodustasid esikolmiku Mini MX klassi sõitjad. 65-stel võitis mõlemad sõidud Mikk Kallion (KTM, Motoklubi K&K), kes lõpetas mõlemad sõidud neljandana, Marcel Peldes oli 65-ste arvestuses sõitudes teine (KTM, RedMoto Honda Racing) ja Juri Vinogradov (KTM, Narva MK) kolmas. Mini MX etapivõidu sai esimese sõidu teisena lõpetanud, kuid teise võitnud Kevin Kaurson (Bucci Moto, Bucci Moto Estonia). Juss Maidla (Bucci Moto) Kagu motoklubist võitis küll avasõidu, kuid oli teises Kaursoni järel teine ja seetõttu kuulus talle ka üldarvestuses teine koht. Maidla klubikaaslane Mikk Erm (Pitpro) oli nii sõitudes, kui kokku kolmas. Sõidu ainus õrnema soo esindaja Kätlin Salujõe (Bucci Moto, Motoklubi K&K) lõpetas nii sõidud, kui kokkuvõttes viiendana.

Klassis 85cc läks võit meie lõunanaabritele, kui kummaski sõidus võidutses kvailifikatsioonis konkurentidest üle 2 sekundi kiirema aja sõitnud Toms Babris (KTM). Mõlemas sõidus järgnesid lätlasele Henry Vesilind (KTM, AYR Racing Team) ja Madis Lepikov (Suzuki, Sinilind MK).

Juuniorite klass võistles Äksis koos Isade klassiga ja siin jäid peale noored sõitjad. Avasõidus võidutses Aron Lenzius (KTM, Tartu Enduro Klubi) Rait Kaimeri (KTM, KTM Racing Team) ja Don Erik Laane (KTM, RedMoto Honda Racing) ees. Kiirem “isa” oli neljandana lõpetanud Alan Truus (KTM, Linnamäe krossiklubi). Teises sõidus suutis aga Kaimer Lenziuse alistada ja võttis nii sõidu- kui etapivõidu, Lenziusele kuulus teine koht ja kolmas oli jälle Laane. Isade arvestuses oli jälle kiireim kuuendana lõpetanud Truus, kellele selles arvestuses järgnesid Äksis Ergo Pikand (KTM, Viljandi VMK) ja Andrus Mägi (Kawasaki, Motoklubi K&K).

Uustulnukad sõitsid ainult ühe sõidu ning selle võitis Joosep Mattias Õun Karl Hundi ja Oliver Roosenbergi ees.

Quadisõitjad saabusid Äksi rajale otse Tihemetsas laupäeval toimunud Eesti meistri- ja karikavõistlustelt ja võitlused esikohale jätkusid Äksis samade poiste vahel. Väiksemas Quad 50 klassis võitis sarnaselt Tihemetsa võistlusele mõlemad sõidud Kert Kasemets (Cobra, Pühajõe motokeskus). Avasõidus Kasemetsa ja Markos Kase (Cobra, Freedom Feelers) järel kolmanda koha saanud Tanel Põdra (Apex, MX Racing Team) suutis aga teises sõidus ise Kase ees teisena lõpetada ning sai ka kokkuvõttes, nagu Tihemetsas, teise koha. Kask oli kokku kolmas.

Quad 100 ja Quad 200 ühised sõidud võitis kindlalt Kagu motoklubi sõitja Robert Lihtsa (Honda). Avasõidus järgnesid talle Martten Tintso (Honda, Äksi MK) ja Karl Joosep Steinberg (Yamaha, MC Saaremoto) ning teises avasõidu neljas ja kuues Patric Kurvits (Honda, Kagu MK) ja Hanna-Maria Tennokese (Yamaha, Motoklubi K&K). Quad 200 Yamaha arvestuses võitis Tennokese Steinbergi ees, Quad 100 esikolmiku moodustasid Lihtsa, Kurvits ja Tintso ning Quad 100 B-s Siim Saat (Apex, MC Saaremoto), Virgo Mitt (Apex, Paikuse MK) ja Markkus Kõre (Pitpro, Lääne MK).

Äksi Junior Cup kolmas osavõistlus toimub alles 14. septembril, enne seda jagatakse aga noorte karikavõistluste punkte Freetime Mini karikasarja kolmandal etapil, mis toimub 20. juuli asemel nädal hiljem, 27. juulil Kose-Risti krossirajal. Eesti meistrivõistluste järgmine etapp toimub 23.-24. augustil Lange motokeskuses, kus laupäeval võistlevad 85cc ning pühapäeval 50cc, 65cc, Quad 50, Quad 100 ja Quad 200 masinaklassid.