Erki Kahro avas Ameerika Ühendriikides punktiarve

Minnesota osariigis Millvilles Spring Creek’i krossirajal sõideti lõppenud nädalavahetusel Ameerika Ühendriikide profimotokrossi AMA Lucas Oil Pro Motocross Championship kaheksas etapp, kus oli võistlustules ka kahel eelneval etapil osalenud, kuid napilt punktideta jäänud Erki Kahro.

Esimeses ajasõidus oli Kahro (KTM) aeg enda grupis 25-s ja teises 27-s, mis andis talle kokku 80 osaleja seas 29-nda koha ehk siis eestlane oli kindlalt 40 kiirema seas, kes pääsesid finaalsõitudesse.

Avasõidus sai Kahro suhteliselt hästi stardist minema ja oli esimeselt ringilt tulles 23-s ning peagi möödus ta ühest konkurendist, kuid mõne aja pärast eestlase tempo langes ja ta katkestas sõidu tsikli tehniliste probleemide tõttu. Teise sõidu algus ei olnud Kahrol nii lilleline ja ta oli avaringi järel alles 28-s, kuid mida ring edasi, seda tõusvamas joones noormehe sõit kulges ja ta ületas lõpujoone 18-ndana. Kahe sõidu kokkuvõttes kuulus Kahrole 3 punktiga 21-ne koht ning meistrivõistlustel asub ta nüüd 37-ndal kohal.

“Millville rada oli väga äge ja tehniline, seal leidus nii liivalainetega sirgeid, negatiivse kaldega kõva pinnasega kurve, järske mägesid, kui ka kõigele sellele lisaks väga suuri hüppeid. Olin juba enne esimest start põnevil ja tundsin, et võimalus on korralik tulemus teha. Esimene start õnnestuski hästi ja suutsin ka alguse tempoga kaasa minna ning tulin esimeselt ringilt 23-dana. Suutsin kohe järgnevatel ringidel teha ühe möödasõidu ja püüda ka enda ees oleva 8-st sõitjast koosneva grupi kinni. Siis ühel hetkel tundsin, et tsiklil kaob jõud ära ja olin sunnitud 22-se koha pealt mootori peatihendi riknemise tõttu katestama. Punktid olid käegakatsutavad, arvestades, kui jõudsalt ma ette poole liikusin, ehk siis top20 või isegi top15 oleks võimalik olnud. Tuju ma sellest alla aga ei lasknud ja teadsin, et teises sõidus on võimalik teha see, mis siiani tegemata oli ja endale AMA Nationali punktid skoorida. Sel korral algus aga nii hea ei olnud ja esimeselt ringilt tulles olin 28-s ja top 20 grupist juba üpris pikalt maas. Hakkasin aga tagant ette rühkima ja tempo aina paranes. Teadsin, et rada on füüsiliselt väga raske, mis mulle hästi sobib ning pingutasin kuni viimase ringini ja tulin 18-ndaks ning sain 3 punkti kätte. Kahju, et esimese sõidu katkestamine mind päeva kokkuvõtte tulemustes 21-le kohale jättis, aga head meelt tegi see, et lõpuks ikkagi sõidus end 20 sisse surusin ning suutsin endale ja teistele tõestada, et olen selleks võimeline. Nüüd on kolm planeeritud AMA etappi läbi ja naasen Eestisse. Sain Ameerikas palju kogemusi, sest tahtsin siin ennast proovile panna ja MM-il on osalemine mõttetult kalliks aetud. Pealegi on AMA sari sama kõva tasemega ja vahest isegi kõvemgi, sest MM-il on stardipuu tihti suhteliselt tühi, aga siin rabelevad 90 sõitjat 40 finaalikoha nimel. Sain teada, mille kallal mul on vaja tööd teha, et siin paremat tulemust saada ja see on esimeste ringide agressiivsus. Ameerikas on võrreldes Euroopaga väga intensiivne ja agressiivne sõidu algus ning see tahab harjumist,” rääkis Kahro, kes lendab nüüd tagasi Euroopasse ja esialgsete plaanide kohaselt võistleb järgmisena 23-ndal augustil Lange motokeskuses toimuval Tridens Eesti meistrivõistluste kolmandal etapil, kus annab parima, et oma MX2 klassi liidrikohta kaitsta.

Millvilles võttis etapivõidu meistrivõistluseid juhtiv Jeremy Martin (Yamaha), kes võitis avasõidu ja oli teises Cooper Webb’i (Yamaha) järel teine. Kahe sõidu kokkuvõttes oli teine sõidud teise ja neljandana lõpetanud prantslane Marvin Musquin (KTM) ning kolmas Webb, tema oli esimeses sõidus olnud üheksas.