Maailma krossiparemik võistleb augusti alguses Kiviõli külgkorvide MM-etapil

2.-3. augustil sõidetakse Kiviõli tuhamäe motokompleksis külgvankrite MM- ja quadracerite EM-etapid, kus on osalemas mõlema distsipliini parimad sõitjad pea 20-st riigist. Kohal on nii eelmise aasta meistrid, kui ta tänavused meistrivõistluste liidrid ja nende osalusel näeb Kiviõlis taas maailmatasemel motokrossi.

Tänavu juba seitsmendat korda toimuva Kiviõli Motofestivali puhul on tegemist kõrgetasemelisima motokrossiüritusega Eestis, mille raames peetakse maha külgkorviga krossitsiklite maailmameistrivõistluste ja quadracerite Euroopa meistrivõistluste etapp, mäkketõusu Eesti meistrivõistluste etapp ning laupäeva õhtupimeduses sõidetakse spetsiaalselt valgustatud rajalõigul efektne soolotsiklite öökross.

Külgkorvide MM-etapi osavõtjate nimekirjas on külgkorvisõitjate maailmaparemik eesotsas eelmise aasta maailmameistrite ja tänavuste MM-liidrite belglase Ben Adriaensseni ja hollandlase Ben van den Bogaart’i, MM-hõbeda ja toona Kiviõlis võidutsenud hollandlase Etienne Baxi ja lätlase Kaspars Stupelise ning kümnekordse maailmameistri hollandlase Daniel Willemseni koos kaasmaalase Robbie Bax’iga. Lisaks nendele on ennast üles andnud kõik eelmise aasta maailmameistrivõistluste TOP10 meeskonnad ja Eesti parimad meeskonnad.

Neljarattaliste quadide Euroopa meistrivõistluste raames lähevad Euroopa parimatega rindma pistma kõik kohalikud tipud eesotsas eelmisel aastal EM-il neljandaks tulnud ja tänavu legendaarse Le Touquet’ rannakrossi koos Martin Toovisega võitnud Priit Järvloo ning tänavu Eesti meistrivõistlustel liidrikohta jagavate Kaspar Kanguri ja Siim Vaidega.

Laupäeval toimub krossiraja kõrval asuval pikal ja järsul mäeküljel ka mootorrataste mäkketõusu Eesti meistrivõistluste etapp, kus pakuvad publikule meisterlikku tsiklivalitsemist selle ala Eesti parimad, peale mida saavad kõik kuulata Trafficu kontserti ja sealt edasi liikuda peotelgi taha, kus sõidetakse valgustatud rajal soolotsiklite öised finaalsõidud ja toimub suur ilutulestik. Adrenaliinirohke päev lõpeb jälle peotelgis mäkketõusu võistluse ja soolode öösõidu autasustamise ning Genka kontserdiga.

Pühapäeval algab kell 11.00 autogrammisessiooni ja võistluste piduliku avamisega ning esimene võistlusstart antakse 12.30, kui algab quadide EM-etapi esimene finaalsõit.

Mõlemal päeval toimub hulgaliselt mänge publikule, lastele on avatud oma ala ning kõik soovijad saavad proovida tuhamäe seikluskeskuses eelmisel aastal loodud mägiautode rada ja tänavu avatud ekstreemset trosslaskumise seiklusspordiatraktsiooni.

Kiviõli krossirada asub Kiviõli linna põhjaserval paikneva 90 m kõrguse tehismäe jalamil, kus eelmisel aastal avati Euroopas ainulaadne spordi- ja seiklusturismi keskus.

Piletihinnad eelmüügis algavad 15 eurost (1 päev), kohapeal maksab 1-päeva pilet 18 eurot ja pääse mõlemaks päevaks 25 eurot. Starmani klientidele maksab 1-päeva pilet vastava flaieri või SMS-i alusel 13 ja 2-päeva pilet 17 eurot. Äripäeva „Privileeg“ keskkonnast saab 90 euro eest soetada VIP-pileti, millega saab võistlust nautida 2 päeva, parkida auto võistlusraja lähistele ja nautida ka catering-teenust. Võistluspaigas on traditsiooniliselt avatud ka karavaniparkla, kus on võimalik ööbida (tasu 10 eurot auto). Kuni 12 a. lapsed pääsevad festivalile tasuta ja ainult koos täiskasvanud saatjaga. Pileteid müüvad eelmüügis Ticketpro, Selver ja Statoil.

Motofestivali ametlik kodulehekülg: www.motokross.ee

Motofestivali esialgne ajakava:

LAUPÄEV, 2. august
10.00-14.00 Külgkorvide ja quadide treeningsõidud
15.00-16.30 Külgkorvide MM kvalifikatsioonid
16.30-17.00 Quadide EM kvalifikatsioon
17.15-17.45 Külgkorvide Last Chance kvalifikatsioon
18.00-18.30 Soolode kvalifikatsioon öösõitudesse
18.30-20.30 Mäkketõusu Eesti MV Finaalid
21.00-22.00 TRAFFIC LIVE peotelgis
22.30-24.00 Soolode öökrossi Finaalid, ilutulestik, autasustamine
24.00-01.00 GENKA LIVE peotelgis

PÜHAPÄEV, 3. august
9.00-10.30 Külgkorvide ja Quadide soojendussõidud
11.00-12.00 Autogrammisessioon ja võistluste pidulik avamine
12.30-13.00 Quadide EM-etapi I finaalsõit
13.30-14.00 Külgkorvide MM-etapi I finaalsõit
15.00-15.30 Quadide EM-etapi II finaalsõit
16.00-16.30 Külgkorvide MM-etapi II finaalsõit
17.00 Võitjate pidulik autasustamine