Eestlased Läti motokrossi meistrivõistluste etapil võidukad

Stelpe krossirajal sõideti lõppenud nädalavahetusel meie lõunanaabrite järjekordne motokrossi karika- ja juunioride meistrivõistluste etapp, kus eestlaseid jagus pea igasse masinaklassi. Sama kuumus, mis segas Eestis toimunud võistluseid, mängis ka Lätis olulist rolli ja sai otsustavaks nii mõneski sõidus.

Laupäeval olid võistlustules nooremad sõitjad ja eestlastest tõi ära parima tulemuse Rait Kaimer, kes võitis 125cc avasõidu ja lõpetas teise sõidu teisena. Kahe sõidu kokkuvõttes järgnesid talle mõlemas sõidus kolmanda koha saanud lätlane Ingars asma ja viimase kaasmaalane Arnolds Snikers, kes oli sõitudes vastavalt teine ja viies. Selles klassis kuulus ka teise sõidu võit eestlastele, kui kiireimaks osutus Hendrik Talviku, kes ebaõnnestus avasõidus, kui oli seal alles 18-s. Kahe sõidu kokkuvõttes kuulusTalvikule kuues koht. Ülejäänud eestlastest olid Marek Künnapas 11-s ja Meico Vettik 14-s.

Quad Pro klassis oli ainus eestlane Sten Jupaschevski kummaski sõidus lätlaste esinumbri Edgars Mengelise järel ja seega ka kokkuvõttes teine. Kolmanda koha sai Stelpe etapil lätlane Janis Saldavs, kes lõpetas sõidud neljanda ja viiendana.

Jörgen Matthias Talviku võitis 65cc klassis esimese sõidu oma peamise rivaali lätlase Kristians Freimanise ja seda napi poole sekundilise vahega. Kolmandana lõpetanud valgevenelane Artsiom Sazanavets kaotas eestlasele 4,2 sekundiga. Teises sõidus suutis aga Freimanis teistest tunduvalt kiiremat tempot teha ning edestas lõpujoonel Talvikut 22 ja Sazanavetsi 29,7 sekundiga. Tänu viimase sõidu võidule läks ka esikoht Freimanisele Talviku ja Sazanavetsi ees. Teistest eestlastest olid Romeo Karu 5-s ja Juri Vinogradov 15-s.

Quad 100 ja 200 ühissõitudes võidutses Kevin Saar, kes edestas mõlemas sõidus kindlalt oma selle hooaja peamisi konkurente lätlaseid Emils Sigajevsi ja Lauris Eizansit. Quad 200 arvestuses oli parim Saar, Sigajevsi ja teise lätlase Matiss Palevicsi ees. Cris Sten Kutti oli kahe sõidu kokkuvõttes neljas. Väiksemas Quad 100-s võitis Eizans, kellele järgnesid tema kaasmaalased Atis Breds ja Arturs Baltgalvis, ainus eestlane Joosep Eesmäe oli seitsmes.

Kõige väiksemas Quad 50 klassis oli eestlastest parim Tanel Põdra, kes oli sõitudes kolmas ja teine, mis andis talle kokku mõlemad sõidud võitnud Läti poisi Kristians Stolarovsi järel teise koha. Kolmas oli kahe sõidu tulemusena lätlane Markuss Augustovskis, kes oli avasõidus teine ja viimases kolmas. Kert Kasemets oli kahe sõidu tulemusena 5-s, Marcos Kask 8-s ja Sten Press 9-s.

Pühapäev tõi eestlastele samuti paar esikohta ja kõige magusama võidu võtsid lätlaste paraadalal külgkorvide masinaklassis eestlased Margo Sonn – Tanel Kõiv, kes lõpetasid avasõidus kaasmaalaste Kert Varik – Erkki Kõiv järel teisena ning võitsid teise sõidu. Kahe sõidu kokkuvõttes said teise koha leedukad Mantas ja Rytis Kisunas, kes lõpetasid sõidud kolmanda ja teisena. Kahe sõidu tulemusena kuulus poodiumi madalaim aste eestlastele Raido Riim ja Arno Peever, nemad lõpetasid sõidud vastavalt viienda ja kolmandana. Teistest Eesti võistkondadest olid Ülar Karing – Marko Miil neljandad ja Argo Põldsaar – Indrek Aljes viiendad. Varik – Kõiv juhtisid ka teist sõitu, kuid pidid selle pooleli jätma, kuna põrgukuumus võttis korvimehest viimased mahlad välja ja mehed ei tahtnud hullemaga riskida. Avasõidu punktide tulemusena olid nad siiski kokkuvõttes 8-ndad. Samas sõidus osalenud veteranide arvestuses oli eestlane Urmas Sugasepp koos lätlase Normunds Berzinsiga viies.

Mini MX klassis tõi meie sõitjatele esikoha Tanel Turro, kes oli avasõidus Emils Sigajevsi järel teine, kuid teises parim. Sigajevs, kes teises sõidus oli alles neljas, sai kokku teise koha. Poodiumi madalaimale astmele tõusis Guntis Lakstigala, kes oli avasõidus neljas ja viimases Turro järel teine.

85cc klassis, kus lätlase Rainers Zuksi ees võtsid kaksikvõidu venelased Danil Baladin ja Artjom Trofimov, oli parim eestlane neljanda koha saanud Egert Pihlak, kes oli avasõidus viies ja teises kolmas. Eelmisel päeval suuremas 125cc klassis võistelnud Meico Vettik oli avasõidus küll teine, kuid teises alles 18-s, mis andis talle kokkuvõttes 8-nda koha. Henry Vesilind oli kahe sõidu tulemusena 15-s. Marek Künnapas, kes tegi läbi efektse kukkumise, mille kohta liigub juba internetis ka video, sõitudes ei osalenud, kuna vigastas tõsiselt oma jalga.

Stelpes tegusid teinud külgkorvide ja quadide sõitjad sõitsid nüüd edasi Eestisse Kiviõlisse, kus sellel nädalavahetusel toimub külgkorvide MM-etapp ja quadide Euroopa meistrivõistluste etapp.