Tabasalus sõideti Eesti speedway karikavõistluste teine etapp

Ranna speedway 350-meetrisel rajal jagati põrgukuumuses tänavuste Eesti speedway karikavõistluste järjekordsed punktid, kus üle 30-kraadises palavuses käis võistlemas ühtekokku viie masinaklassi sportlased.

Speedway masinaklassis võistles seekord 10 sportlast, kus meie meestele pakkusid konkurentsi ka võistlejad Lätist ja Soomest. Finaali pääsesid sarnaselt avaetapile eelsõitudest maksimumpunktid võtnud lätlane Denis Zvorigin, temast punktiga maas olnud soomlane Janne Nyman, ainsa eestlasena Silver Soolep ja samuti Lätist pärit Maxim Vlasov. Finaalis asus juhtima Zvorigin, keda jälitasid Nyman, Soolep ja Vlasov, kes kolmandal ringil kukkus peale mida sõit katkestati. Kordusstardiks muutis soomlane oma võistlusmasina seadistust ja tal õnnestus stardist esimesena minema saada. Terve sõidu püsis Zvorigin küll tihedalt Nymani kannul, kuid soomlane võttis lätlaselt eelsõidus saadud kaotuse eest revanši, Soolep ületas lõpujoone kolmandana.
Karikaarvestuses juhib sarja 45 punktiga Zvorigin, teine on Soolep 38 ja kolmas Vlasov 34 punktiga.

Külgvankreid osales sellel korral 5 ekipaaži, kelle hulgas oli ka esimest korda külgvankrit kallutanud julge naismotosportlane Nele Sudnikevitš. Esikoha võtsid nag ka hooaja esimesel etapil Joel Sudnikevitš – Bruno Bachman kolme sõidu võidu ja ühe teise kohaga. Neile järgnesid Raivo Sudnikevitš – Nele Sudnikevitš ning kolmandaks jäid staažikamad korviässad Sergei Ivanov – Ahto Jalas. Sarja liidrid on maksimumpunktidega Sudnikevitš – Bachman (50 p), neile järgnevad Raivo Sudnikevitš – Nele Sudnikevitš (40 p) ja seekord viiendaks jäänud Simo Jäetma – Margus Rätsep (32 p).

Quadidel võitis kõik sõidud Prantsusmaal Pont-de-Vaux 12-tunni sõiduks kiirustreeningu mõttes Tabasalus võistelud Addinol Pole Position Quad meeskonna liige Henri Mündi. Teine oli etapi kokkuvõttes Carol Reesna ja kolmas Virgo Tigane, kes kumbki oli kahes sõidus Mündi järel teine.

Sel aastal esmakordselt speedwayrajal olnud punnvõrride klassis oli võistlustules 9 võistlejat. Esimese koha võttis Ken Laane, Rando Laane ja Priidu Vaheri ees. Võistlusele lisasid vürtsi ka punnvõrride külgkorvide esindajad, kus kindla võidu võtsid seal kõik sõidud võitnud Kalvi Kaste – Aivar Klemm, vaprate tüdrukute Kärolin Klemmi – Krislin Klemmi ees. Kolmandaks jäid teises sõidu katkestanud Hillar Lissmann – Virgo Tigane.