640_hugo_nork-foto-Rauno_Kais

Eesti krossipoisid Hollandi suurvõistlusel esikümnes

Osad Prantsusmaal MX Masterkids motokrossil osalenud eestlastest otsustasid tagasiteel kodumaale külastada ka Hollandis Venray krossirajal toimuvat suurt noortele mõeldud motokrossi, kus osalesid sportlased üle maailma ja auhindu jagas parimatele hollandlaste kohalik iidol MX2 klassi valitsev maailmameister Jeffrey Herlings.

Kui Prantsusmaal toimus korralik mudakross, siis Hollandis sõideti kuiva ilmaga, kus soojakraadid kerkisid lausa 35 kraadini, mis pani nii noored sõitjad kui ka nende tehnika tõsiselt proovile.

Eestlastest olid võistlustules 50cc masinaklassis Cris-Robin Laul (KTM Racing Team) ja Hugo Nork (Motoextreme). Kui tavaliselt sõidetakse võistlustel kaks finaalsõitu, siis Hollandis selgus parim alles nelja sõidu tulemusena. Kvalifikatsioonis näitas Laul paremuselt kuuendat ja Nork üheksandat aega. Esimeses sõidus saavutas Laul igati tubli viienda koha, Nork ületas lõpujoone 11-ndana. Järgmises sõidus lõpetasid Laul ja Nork teineteise seljataga üheksanda ja kümnendana, kahe eestlase vahe oli ainult sekund. Kolmandas sõidus oli Nork üheksas ja Laul, kes oli alguses seitsmes, 14-s. Viimases sõidus lõpetas Laul kuuendana ja Nork, kes sõitis kolmandal kohal, kuid pidi seejärel tõrkuva tehnika tõttu tempos alla andma, kaheksandana.

Nelja sõidu kokkuvõttes oli Laul 152 punktiga kaheksas ja Nork 144-ga kümnes. Esikolmiku vallutasid meie lõunanaabrid Karlis-Alberts Reisulis (234 p), Roberts Lusis (218 p) ja Janis Kubulins (201 p), kes on võitnud sellel hooajal siiani kõik Eestis ja Lätis toimunud võistlused. Reisulis võitis Hollandis esimese, kolmanda ja neljanda sõidu ning oli teises sõidus Lusise järel teine. Lusis oli seevastu avasõidus ja kolmandas sõidus teine ning viimases kolmas. Kubulins lõpetas sõidud vastavalt kolmanda, neljanda, kolmanda ja teisena.

Nork naaseb nüüd kodumaale, aga Laul sõitis edasi legendaarsele heategevuskrossile Stefan Everts & Friends.

,