Eesti võistkond MasterKids 2014

Eesti poisid Prantsusmaal poodiumil

Commercy linnas Prantsusmaal sõideti järjekorras kaheteistkümnes MX Masterkids noorte motokross, kus osales üle 750 noore sõitja vanuses 6 kuni 20 eluaastat üle maailma. Eestist oli noori osalejaid erinevates klassides kokku 15, lisaks oli võistlustules üks lapsevanem isade sõidus.

Reedel ja laupäeval toimunud eelsõidud sõideti ilusa ilmaga ning laupäevastes poolfinaalides olid Eesti sõitjate kohad paljulubavad. Meie parimatena saavutas Meico Vettik klassides 85E ja 85F teise koha, Kairo Katkosilt oli 85F arvestuses kolmas ning Richard Paat 50A klassis samuti kolmas. Teistest eestlastest olid 50B sõidus Mikk Martin Lõhmus 5., Robin Kruuse 9., Hugo Nork 10., Joosep Pärn 15. ja Robin Laul 20. 65C klassis saavutas Robert Sarapuu 20-nda koha, 65D sõidus olid Romeo Karu 7., Kevin Sleng 8., Martin Michelis 9. ja Otto Jaasi-Tamm 17. 250H klassis oli Johannes Nermann 4., Kadri Ehamäe tüdrukute sõidus 11. ja Tarmo Jaasi-Tamm isade klassis 7.

Pühapäevasel finaalide päeval hakkas aga korralikult sadama ja rada muutus savimülkaks. Eesti poistel olid mudakogemused küll olemas, aga stardikurvis oli praktiliselt igas sõidus külakuhi ja õnnelik oli see, kes sealt varem püsti sai ja minema pääses. Ringe loeti käsitsi ja seetõttu oli hiljem palju proteste, kuna võistlejate numbrid muutusid poriga loetamatuks ja segadust oli palju.

Peale proteste saadi ka lõpuks selgus majja ja Eestile kuulus võistkondlikus arvestuses kõrge kuues koht. Meist eespool olid Inglismaa, USA ja Taani ning kaks Prantsuse võistkonda ja tahapoole jäi 15 riiki eesotsas selliste nimekate krossiriikidega nagu Šveits, Belgia ja Lõuna-Aafrika. Individuaalselt sai Eesti kolm poodiumikohta, kui Richard Paat oli 50A 3., Meico Vettik 85E 2. ja Tarmo Jaasi-Tamm isade sõidus 3. Esikümnesse mahtusid veel Martin Michelis (65D 10.), Meico Vettik (85F 10.), Johannes Nermann (250H, 6.) ja Kadri Ehamäe (tüdrukute 4). B-finaalis oli 65C klassis Robert Sarapuu 6.

Nüüd on eestlased tagasiteel Eestisse ja jätkavad võistlemist Eesti karikavõistluste punktidele Kose-Risti krossirajal sõidetaval Freetime Mini karikasarja kolmandal etapil. Tridens Eesti meistrivõistluste järgmine etapp toimub aga 23.-24. augustil Lange motokeskuses, kus 85cc on võistlustules laupäeval ning 50cc ja 65cc pühapäeval.

,