Krestinov tõusis Inglismaa meistrivõistlustel viiendaks

Tänavu peamiselt Briti sarjades osalevad Gert Krestinov ja Priit Rätsep võistlesid lõppenud nädalavahetusel Wiltshires asuval Cusses Gorse krossirajal, kus sõideti selle aasta Maxxis Inglismaa meistrivõistluste kuues etapp.

Kvalifikatsioonid algasid eestlastele hästi, sest nii Krestinovi kui ka Rätsepa (mõlemad Kawasaki) ringiajad olid 12 kiirema seas, kes selgitasid eraldi Superpole ajasõidus lõpliku stardipuu valijate järjekorra. Selles sai Krestinov kirja seitsmenda ja Rätsep üheksanda aja.

Esimeses sõidus võidutses kindlalt Kristian Whatley (Yamaha), kes edestas teisena lõpetanud Shaun Simpsonit (KTM) 47 sekundiga ja kolmanda koha saanud Graeme Irwinit (Suzuki) juba 1 minuti ja 5,6 sekundiga. Krestinov sai stardist hästi minema ja sõitis terve sõidu neljandana, kaotust võitjale kogunes lõpuks 1 minut ja 13 sekundit. Rätsep saabus avaringilt esikümne piirimail ja võitles samadel kohtadel enamus distantsist ja ruudulise lipu langedes oli ta kümnes, kaotust Whatleyle tuli 1.34,5.
Järgmise sõidu võitis omakorda Simpson, kellele järgnesid Whatley (+1,2 sek) ja Irwin (+3,3). Krestinov oli esimese ringi järel esiviisikus, kuid langes sõidu lõpuosas mõned kohad ja sai kirja üheksanda koha (+38,1), Rätsepa start ei õnnestunud just kõige paremini ja ta oli teise kümne keskel. Sõidu edenedes suutis ta aga oma kohta parandada ning lõpetas sõidu 11-ndana (+58,2).
Päeva otsustavas sõidus oli parim taas Simpson, teisena lõpetanud Whatley kaotas talle nüüd 2,2 ja kolmanda koha saanud Brad Anderson 19,4 sekundiga. Krestinov oli stardi järel teise kümne alguses, aga möödus sõidu jooksul mõnest konkurendist ja oli lõpuks kuues (+36,3). Rätsep tuli avaringilt 20-nda koha piirimail ja suutis samuti mõned kohad tõusta ning lõpetas 17-ndana (+1.24,7).

Kolme sõidu kokkuvõttes kuulus etapivõit Simpsonile (72 punkti), kes kindlustas endale esmakordselt ka Briti MX1 klassi meistritiitli. Teise koha sai eelmise aasta meister Whatley (69 p) ja kolmanda Irwin (54 p), kes juhtis viimast sõitu, kuid kukkus paar ringi enne lõppu üpris kõvasti, aga lõpetas siiski seitmendana. Krestinovile kuulus 45 punktiga seitsmes ja Rätsepale 25-ga 11-s koht.

Meistrivõistlused võitis nagu juba mainitud Simpson, kellel on koos 424 punkti, Whatley on teine (303 p) ja nüüd neljanda koha saanud Anderson kolmas (260 p).

“Nädalavahetusega ei saa väga rahule jääda. Esimene sõit oli korralik, sain hea stardi ja sõitsin kindlalt neljanda koha peal. Teise sõidu alguses oli eesolev konkurent minust aeglasem, aga mina ei suutnud möödumist sooritada ning lõpuks sõideti hoopis minust mööda. Viimases stardis olin teises kümnes, aga töötasin end lõpuks kuuendaks välja, kusjuures vedas, et üldse lõpuni sain, kuna tsikli esiamort lekkis õhku ja sõidu lõpuks oli esiots ikka väga madalal,” rääkis meistrivõistlustel 243 punktiga viiendaks tõusnud Krestinov.

“Ei olnud väga hea võistlus, rada ei olnud lihtsalt minu rada. Kõige suuremaks probleemiks olid aga stardid ja kuna rada oli kiire ning enamjaolt ühe rööpaga, siis mööda sõita oli üpris keeruline. Enne viimast sõitu tegin tsikli seadistuses ka muudatusi ning arvasin, et läheb paremaks, reaalsus oli aga paraku teine,” võttis oma sõidud kokku 174 punktiga üheksandal kohal jätkav Rätsep, kes tuleb nüüd mõneks ajaks kodumaale puhkama.

Maxxis sarja viimane etapp sõidetakse alles 21. septembril Foxhilli krossirajal, kus sõideti ka sarja kolmas osavõistlus. Enne seda võistlevad aga Krestinov ja Rätsep Inglismaal 23.-24. augustil ja 6.-7. septembril toimuvatel MX Nationals sarja etappidel.