Eero Pärm ja Mairon Meius tulid Soome meistriteks

Motoparki ringrajal sõideti meie põhjanaabrite mootorrataste ringrajasõidu meistrivõistluste viimane etapp, kus oma eelmise aasta tiitlit kaitses edukalt Eero Pärm, kellel tänavu korvimeheks Mairon Meius.

Enne viimast etappi meistrivõistluseid kindlalt juhtinud Pärm – Meius (Suzuki) alustasid Motoparkis edukalt, kui saavutasid kvalifikatsioonis kiireima ringiaja oma peamiste konkurentide Markku Artiola – Joonas Salu (Yamaha) ees. Teine eestlane Tarmo Tempel, kellel oli Priit Kassi asemele nüüd korvis Silver Kuusk, sõitis välja kuuenda aja.
Laupäeval jätkasid Pärm – Meius võitudeseeriat, kui edestasid teisena lõpetanud Artiola – Salu tiimi 18,2 sekundiga, kolmandana ületasid lõpujoone Tero Tomppo – Aksel Oksanen (Yamaha, +42,9 sek), kelle seljataga lõpetasid 0,6 sekundit hiljem Tempel – Kuusk (Suzuki).
Kuna Pärm – Meius edestasid teise kohal olnud sõitjaid enam, kui 25 punktiga, siis kindlustasid nad juba laupäeval endale ka meistritiitli ning pühapäeval starti ei läinud.

“Laupäeva hommikuse ajasõidu, mis sai sõidetud kuivades tingimustes, võitsime napilt Artiola ees. Meile oli see isikliku rekordi parandust ligemale sekund. Laupäevase võidusõidu võitsime juba kindlalt, parandades isiklikku rekordit veel sekundi võrra. Stardis valelähte teinud Artiola – Salu said 20 trahvisekundit lõpptulemusele lisaks, mis tegi vaheks meiega lõpujoonel 38 sekundit. Sõitu jäi varjutama kahjuks kahe konkurendi avarii ring enne lõppu, mille tõttu lõpetati sõit punase lipuga. Tänu punktide täitumisele ja meistritiitli kindlustamisele me pühapäevasel sõidul ei osalenud. Täname oma meeskonda ja toetajaid ning kohtume 6. septembril auto24ringil, kus on kaitsta Eesti meistritiitel,” võttis oma nädalavahetuse kokku Eero Pärm, kes osaleb koos Mairon Meiusiga lisaks Eesti meistrivõistluste viimasele etapile ka 19.-20. septembril toimuval maailmameistrivõistluste finaalvõistlusel Prantsusmaal legendaarsel Le Mansi ringrajal.

Pärm – Meius kogusid meistritena hooaja lõpuks 255 punkti, teise koha said Artiola – Salu (229 p) ja kolmanda laupäeval katkestanud, kuid pühapäeval Artiola – Salu järel teise koha saanud Pasi Vepsä – Pasi Ruponen (Yamaha, 154 p). Tempel – Kass lõpetasid meistrivõistlused 96 punktiga kuuendal kohal.

Nordick Superstock 600 B klassis osalev Eesti naisvõistleja Anastassia Kovalenkot vaevas terve nädalavahetuse kõrge palavik ja seetõttu pidi ta oma viimased etapid ära jätma. Hooaja kokkuvõttes kuulus talle sellest hoolimata kuues koht.

Eesti meistrivõistluste viimane etapp sõidetakse 6. septembril auto24ringil.