Krestinov Inglismaal kolmas

Inglismaal jätkus MX Nationals motokrossisari, kui Culham Park’i rajal sõideti selle kuues etapp. Eestlastest oli seekord rajal ainult Gert Krestinov, Priit Rätsep võistles samal ajal Tridens Eesti meistrivõistluste etapil Lange motokeskuses.

Kvalifikatsioonis näitas Krestinov (Kawasaki) Nathan Watsoni (Husqvarna) ja Kristian Whatley (Yamaha) järel kolmandat ringiaega, mis andis hea positsiooni stardikoha valimiseks. Esimeses sõidus tuli Krestinov avaringilt teise kümnes keskel, kuid suutis sõidu edenedes mitmeid kohti tõusta ning lõpetas sõidu Watsoni, Whatley, Elliott Banks-Brown’i (Honda) ja Martin Barr’i (KTM) järel viiendana. Teise sõidu algus oli Krestinovil parem ja ta oli kohe esikümnes, head sõitu teinud eestlane suutis mitmest konkurendist mööduda ning tema ette jäid sõidu lõpuks ainult Whatley ja Watson. Päeva viimane start oli Krestinovil kõige edukam, kui ta oli teisel ringil juba neljas ning sõidu lõpuosas möödus ta ka Brad Andersonist (Honda) ning lõpetas Watsoni ja Whatley järel kolmandana.
Kolme sõidu kokkuvõttes oli parim Watson (72 p), teise koha sai Whatley (69 p) ja kolmanda Krestinov (56 p). Sarja juhib endiselt Watson (398 p), teisena jätkab Whatley (364 p) ja kolmandana Anderson (317), Krestinov tõusis viiendaks ja tal on nüüd koos 249 punkti.

“Esimeses kahes sõidus pidin palju vaeva nägema ja pingutasin ennast vastavalt viiendaks ja kolmandaks. Arvasin, et rada on pehmem, kuid korraldaja polnud piisavalt vaeva näinud ning seda ei olnud randaalitud ega kastetud. Viimases sõidus sain enda kohta hea lähte ja olin viies ning ring hiljem tõusin neljandaks ja hakkasin Andersoni suruma. Terve sõit olin tema taga ja ei suutnud mööduda ning alles kaks ringi enne lõppu sain temast mööda. Watson ja Whatley olid sellel nädalavahetusel kiiremad, aga arvan, et viimane sõit oleks võinud neile konkurentsi pakkuda küll, kui oleks vaid varem kolmandaks saanud. Järgmine nädalavahtus möödub treenides ja ülejärgmisel on MX Nationali etapp liivases Preston Dockis,” rääkis Krestinov, kes võistles ka eile Ken Hall karikavõistlusel, mis kehva ilma tõttu katkestati. Eestlane osales seega ainult ühes sõidus, kus sai viienda koha.

MX Nationals järgmine ja ühtlasi ka eelviimane etapp sõidetakse 6.-7. septembril Preston Docks krossirajal.

Foto autor: Andrew Waghorne