Eesti noored krossisõitjad Lätis võidukad

Läti juunioride motokrossi meistrivõistluste viies etapp sõideti Gulbene krossirajal ja seal jätkasid häid esitusi meie noored quadisõitjad ning seda kõikides klassides.

Quad 100 ja 200 klassi võistlussõidud võitis juba kvalifikatsioonis järgnevat 3 sekundiga edestanud Kevin Saar, kellele avasõidus järgnesid lätlased Lauris Eizans ja Martins Toms Pukitis ning viimases sõidus Eizans ja esimeses sõidus katkestanud Matiss Palevics. Quad 200 arvestuses võttis maksimumpunktid Gulbenest seega Saar, teise koha sai kahe sõidu tulemusena Pukitis ja kolmanda eestlane Cris Sten Kutti. Siiani kõik sõidud võitnud Saar jätkab kindlalt meistrivõistluste liidrina ja tal on koos 250 punkti, tabeli teine on Palevics (190 p) ja kolmas Kutti (142 p).
Väiksemas Quad 100 klassi esikolmiku moodustasid lätlased Eizans, Reinis Bicans ja Atis Breds, sõidu ainus eestlane Joosep Eesmäe oli kahe sõidu tulemusena kokku neljas. Eizans suurendas oma edumaad ja tal on koos 245 punkti, Eesmäe jääb temast teisena maha 50 punktiga ja temast jääb omakorda 5 punktiga maha Breds.

Kõige väiksemas Quad 50 klassis võitsid mõlemad sõidud kvalifikatsioonis viies olnud Tanel Põdra lätlaste Markuss Augustovskise ees. Kahe sõidu tulemusena kuulus kolmas koht Läti poisile Kristians Stolarovsile, kes oli sõitudes vastavalt kolmas ja neljas. Meistrivõistluste arvestuses on Põdra Augustovskise (210) järel teisel kohal, eestlane jääb esikohast napi 2 punkti kaugusele, Stolarovsil on kolmandana 195 punkti ning need kolm poissi otsustavadki tänavuse meistri, kuna ülejäänud sõitjad jäävad juba kaugele maha.

Läti juunioride meistrivõistlused jätkuvad juba eeloleval laupäeval Cesise krossirajal.