Tabasalus toimub nädalavahetusel supermoto MM-etapp

Eeloleval nädalavahetusel sõidetakse Tabasalu kardirajal käesoleva aasta supermoto maailma- ja Euroopa meistrivõistluste eelviimane etapp, kus on kohal selle spordiala kõik maailma tippsõitjad.

Maailmameistrivõistluste S1 klassis on stardijoonel kõik tänavused tiitlinõudlejad eesotsas valitseva maailmameistri ja eelmisel etapil ka selle aasta liidriks tõusnud soomlase Mauno Hermuneniga. Kindlasti ihkavad Tabasalust võitu soomlasele MM-tabelis järgnevad itaallane Ivan Lazzarini, kahe peale võitnud kokku kuus MM-tiitlit Prantsuse vennad Thomas ja Adrien Chareyre, itaallane Christian Ravaglia ning kiired tšehhid Pavel Kejmar ja Petr Vorlicek, kes näitas eelmisel nädalavahetusel Tabasalus toimunud Eesti meistrivõistluste etapil väga head kiirust. Maailma nimedega lähevad jõudu katsuma ka eestlased Prants ja Patrick Pals, kes on tänavu osalenud veel ühel MM-etapil.

Euroopa meistrivõistluste klassis SM2 on stardis samuti kõik tiitlinõudlejad eesotsas sarja esikolmikuga, kuhu kuuluvad soomlane Asseri Kingelin, itaallane Fabrizio Bartolini ja liidri kaasmaalane Toni Klem. Lisaks on startimas ka eelmise aasta EM-arvestuses teine ja kolmas mees hollandlane Devon Vermeulen ja soomlane Sami Salstola ning veel mitu kiiret Soome sõitjat. Eestlastest on selles klassis ainsana stardijoonel Soomes elav Eero Madisson.

Laupäeval toimuvad kvalifikatsioonid ja SuperChrono sõit ning pühapäeval finaalid. Kahe tiitlivõistluse sõitude vahel toimuvad neljarattaliste quadide Eesti meistrivõistluste viimase etapi finaalsõidud. Et laupäevane kvalifikatsioonide päev pealtvaatajate jaoks veelgi huvitavam oleks, siis sõidetakse tänavu kõikidel etappidel lisaks tavalisele kvalifikatsioonile ka S1 klassis SuperChrono sõit. Sinna pääsevad kvalifikatsiooni 6 kiiremat, kes selgitavad 2-ringilises sprindivõistluses stardikohtade lõpliku valimise järjekorra, ehk siis SuperChrono esimesena lõpetanud valib stardikoha esimesena, SuperChrono teine teisena jne. Senipeetud etappide põhjal saab öelda, et need sõidud on olnud väga põnevad ja kvalifikatsiooni kiireimad ei ole sugugi alati SuperChrono sõitudes esikohta saanud.

Laupäeval algab võistluspäev kell 10:45, kui algab SM2 klassi vabatreening. Pühapäeval lähevad esimesena rajale soojendussõite tegema quadid ja seda kell 9:45, esimene võistlusstart antakse kell 12.05, kui algab SM2 klassi esimene finaalsõit.

Võistluse pidulik lõpetamine algab kell 21:00 Club Amigos, kus lisaks autasustamisele selgub ka tänavune Miss Supermoto 2014.

Pilet, millega saab võistlusele mõlemal päeval, maksab 10 eurot ja kuni 14 aastased saavad võistluseid jälgida tasuta. Esimesed 500 pileti ostnut saavad tasuta plakati, millele saab sõitjatelt autogramme koguda.