Valitsev maailmameister kiireim Tabasalu MM-etapi avapäeval

Sellel nädalavahetusel sõidetakse Tabasalu kardirajal Supermoto GP Estonia ehk käesoleva aasta supermoto maailma- ja Euroopa meistrivõistluste eelviimane etapp, kus on kohal kõik selle spordiala maailma tippsõitjad.

Maailmameistrivõistluste S1 klassis näitas kvalifikatsioonis kiireimat ringiaeg valitsev maailmameister ja eelmisel MM-etapil ka selle aasta liidriks tõusnud soomlane Mauno Hermunen (TM), kes suutis esimesena purustada 1 minuti ajapiiri. Soomlane edestas prantslase Thomas Charyere’i (TM) kiireimat ringi 0,5 ja kolmanda aja sõitnud tšehh Tomas Travniceki (Yamaha) oma 0,7 sekundiga. Esikuuikusse, kes selgitasid eraldi ajasõidus lõpliku paremusjärjestuse, mahtusid veel tšehh Pavel Kejmar (Husqvarna), itaallane Ivan Lazzarini (Honda) ja prantslane Adrien Chareyre (Aprilia). Eestlastest saavutasid vennad Prants ja Patrick Pals (mõlemad TM) vastavalt 9-nda ja 10-nda aja.
Kuue kiirema SuperChrono ajasõidus oli taas kiireim Hermunen, kes suutis ainsana alistada 59 sekundi piiri sõites välja aja 58,909 sekundit. Maailmameistrile järgnesid Thomas Chareyre (+0,30 sek), Lazzarini (+0,96), Kejmar (+0,97), Adrien Chareyre (+1,07) ja Travnicek (+1,45).

Euroopa meistrivõistluste klassis SM2, kus on stardis samuti kõik tiitlinõudlejad eesotsas sarja esikolmikuga, näitas kiireimat aega soomlane Toni Klem (KTM), kes on hetkel EM-sarjas kolmandal kohal. Klemile järgnesid tšehh Milan Sitniansky (TM) ja sarjas teist kohta hoidev itaallane Fabrizio Bartolini (Honda). Meistrivõistluste liider, soomlane Asser Kingelin (Aprilia), sai kirja viienda aja. Selle klassi ainus eestlane, Soomes elav Eero Madisson, sai kvalifikatsioonis 12-nda aja.

Kahe tiitlivõistluse sõitude vahel toimub Tabasalus ka neljarattaliste quadide Eesti meistrivõistluste viimane etapp. Selle kvalifikatsiooni kiireim oli soomlane Timo Lehto (KTM), kellele järgnesid meistrivõistluste liider Janek Soidla (Yamaha) ja Raul Kirt (KTM).

Pühapäeval lähevad esimesena rajale soojendussõite tegema quadid ja seda kell 9:45, võistluse pidulik avamine ja sõitjate tutvustamine toimub 11:30 ning esimene võistlusstart antakse kell 12:05, kui algab SM2 klassi esimene finaalsõit.

Võistluse pidulik lõpetamine algab kell 21:00 Club Amigos, kus lisaks autasustamisele selgub ka tänavune Miss Supermoto 2014.

Pilet, millega saab võistlusele mõlemal päeval, maksab 10 eurot ja kuni 14 aastased saavad võistluseid jälgida tasuta. Esimesed 500 pileti ostnut saavad tasuta plakati, millele saab sõitjatelt autogramme koguda.