640_p2rm-meius-foto-rauno_kais

Eero Pärm ja Mairon Meius jätkavad Soome meistrivõistlustel liidritena

Alastaro ringrajal toimus selle aasta Soome meistrivõistluste viies etapp mootorrataste ringrajasõidus, kus külgvankritega masinaklassis hoiab liidrikohta eelmise aasta Soome meister eestlane Eero Pärm, kellel tänavu uueks korvimeheks Mairon Meius.

Külgvankrite masinaklassis olid lisaks Pärm – Meius meeskonnale stardis ka meistrivõistlustel kuuendat kohta hoidvad Tarmo Tempel – Priit Kass (mõlemad Suzuki). Siiani enamus etappe võitnud Pärm – Meius võiduplaane oli aga seekord rikkuma tulnud neljakordne maailmameister soomlane Pekka Päivärinta koos korvimehe Timo Karttialaga. Valitsev maailmameister tuli Alastarosse testima oma vastvalminud BMW jõuallikaga ja LCR-s valmistatud raamiga võistlusmasinat, et siis MM- sarjaga, kus on veel sõita 2 etappi, liituda. Loomulikult ei andnuda ta Alastaros kellelegi erilist võimalust alustades kvalifikatsiooni kiireima ajaga, edestades Pärm – Meius parimat aega 0,4 sekundiga. Tempel – Kass said kirja seitsmenda aja.

Laupäevases sprindivõistluses jätkus maailmameistrite domineerimine ja nad võtsid kindla võidu edestades teisena lõpetanud Pärm – Meius tiimi 40 sekundiga, kolmandaks tulnud soomlased Markku Artiola – Joonas Salu (ASR-Yamaha) kaotasid võitjatele juba minuti ja 11 sekundiga. Ühtlasi purustasid võitjad ka 2013 aastast Eero Pärm – Peeter Küüt nimel olnud rajarekordi. Tempel – Kass kaotasid võidumeestele ringiga ja ületasid lõpujoone kaheksandana.

Pühapäevases põhisõidus jäi esikolmik samaks, kui Päivärinta – Karttiala võtsid võidu 29,3 sekundilise eduga Pärm – Meius ees. Teise koha nimel käis selles sõidus tõsisem võistlus, kus alles 12-ndal ringil suutsid Pärm – Meius Artiola – Salu meeskonnast mööduda. Tempel – Kass lõpetasid sõidu seitsmendana, jäädes võitjatelle alla ühe ringiga.

“Kokkuvõttes jäime Alastaro võistlusega väga rahule, sest parandasime enda kiiremat ringiaega pool sekundit ning maailmameistriga koos treenimine ja sõitmine andis hindamatuid kogemusi,” võttis oma nädalavahetuse kokku Eero Pärm.

Pärm – Meius suurendasid meistrivõistlustel oma edumaad ja juhivad sarja 230 punktiga, Artiola – Salu jätkavad teisena (184 p) ning Alastaros kuuenda ja viienda koha saanud Pasi Vepsä – Pasi Ruponen (134 p) kolmandana. Tempel – Kass asuvad 83 punktiga kuuendal kohal.

Nordick Superstock 600 B klassis osalev Eesti naisvõistleja Anastassia Kovalenko (Yamaha) näitas kvalifikatsioonis enda arvestuses kuuendat aega. Laupäevases sprindisõidus oli Kovalenko kümnes ja pühapäeval koha võrra tagapool. Sarjas hoiab vapper neiu aga enne viimast etappi kuuendat kohta.

Kõik Soomes võistelnud eestlased sõidavad nüüd edasi Riiga, kus eeloleval nädalavahetusel sõidetakse Eesti meistrivõistluste etapp. Läti pealinnast minnakse jälle tagasi Soome, et osaleda 22.-23. augustil Motoparkis toimuval Soome meistrivõistluste viimasel etapil.

,