Tanel Leok võidutses Superkauss sarja finaaletapil

Lätis Berzi krossirajal sõideti meie lõunanaabrite maineikama motokrossisarja Superkaussi selle aasta viimane etapp, kus eestlastest olid stardijoonel eelmisel päeval Tihemetsas Eesti meistritiitlitele võidelnud Tanel Leok, Lauri Lehtla, Priit Rätsep ja Erki Kahro ning seda kõik MX Pro masinaklassis.

Kvalifikatsioonis näitas kiireimat ringiaega värske Eesti meister Lauri Lehtla, Tanel Leok sai kirja neljanda, Priit Rätsep kaheksanda ja Erki Kahro üheksanda aja. Ühtekokku sõideti sarjale omaselt üks pikem ja seejärel kaks lühikest sprindisõitu.

Avasõidus sai Leok hästi minema ja kihutas teisena Davis Ivanovsi järel esimesed ringid ning tõusis ise liidriks ja võitis sõidu. Talle järgnesid Ivanovs ja Ivo Steinbergs, sõidu kolmandal ringil kukkunud Lehtla suutis end neljandaks sõita, Kahro ületas lõpujoone seitsmendana ja sõidu avaringil kukkunud Rätsep kaheksandana.

Järgmisena sõidetud esimest sprindisõitu asus juhtima Livs, keda jälitasid Leok ja Lehtla. Mõne ringiga suutis aga liidriks tõusta Lehtla, kes esmalt möödus Leokist ja seejärel Livsist. Kolm ringi enne sõidu lõppu aga Lehtla kukkus, kuid suutis sõidu siiski Leoki järel ja Livsi ees teisena lõpetada. Rätsep sai selles sõidus neljanda ja Kahro kuuenda koha. Kukkumise tagajärjel oli Lehtla käes 3 sentimeetrise läbimõõduga auk, kust ka luu paistis ning noormehele anti kiirelt esmaabi, et ta saaks viimasesse starti ja meeskonnale võiduks vajalikud punktid tuua. Peale sõitu, kus ta 14-ndaks tuli, viidi noormees kohalikku haiglasse õmblemisele. Sõidu võitis Leok, kes haaras kohe alguses liidriohjad ja kontrollis sõitu lõpuni. Talle järgnesid Ivanovs ja Rätsep, eelmisel päeval MX2 klassi Eesti meistriks tulnud Kahro ületas lõpujoone seitsmendana.

Finaaletapi kokkuvõttes moodustasid esikolmiku Leok (99 p), Steinbergs (89 p) ja Livs (88 p), kellele neljandaks tulnud Rätsep kaotas ainult punktiga. Lehtla ja Kahro kogusid võrdselt 82 punkti ning olid vastavalt kuues ja seitsmes.

Hooaja kokkuvõttes võitis sarja Ivanovs (456 p), finaaletapi neljanda Freibergsi (444 p) ja Livsi (440 p) ees, eestlastest oli Lehtla 425 punktiga neljas, Kahro viies (330 p) ja Leok 9-s (262 p). Ülejäänud Eesti krossisõitjad osalesid ainult osadel etappidel ja TOP 15 sekka ei mahtunud.