Allar Pent jätkab Hollandis teisel kohal

Hummelos toimunud Hollandi juunioride motokrossimeistrivõistluste kümnendal etapil oli 65cc suurte ratastega klassis võistlustules ka sarjas teisel kohal olev Allar Pent, kellel on veel hea võimalus hooaja kokkuvõttes meistritiitel saavutada.

Kvalifikatsioonis sõitis Pent välja küll kaheksanda aja, kuid senised võistlused on näidanud, et eestlane on nendes rohkem keskendunud radade selgeks õppimisele ja võistlussõitudes tunduvalt paremaid tulemusi saavutanud. Nii läks ka seekord, kui ta avasõidus hea stardi sai ning sõitis terve sõidu esikolmikus ja ületas lõpujoone meistrivõistluste liidri Kay Karssemakersi ja Scott Smuldersi järel kolmandana. Teise sõidu start ei õnnestunud eestlasel just kõige paremini ja ta tuli avaringilt 8-nda koha kandis. Pent tegi terve sõidu tõsist tööd ja tõusis lõpuks neljandale kohal, temast ette jäid Karssemakers, avasõidus neljanda koha saanud Max van den Elzen ja Smulders.
Etapi kokkuvõttes oli parim seega Karssemakers, kes kogus maksimaalsed 200 punkti, teise koha sai Smulders (186 p), kolmanda van den Elzen (183 p) ja neljanda Pent (179 p).
Meistrivõistluseid juhib Karssemakers 1751 punktiga, Pent jätkab teisel kohal ja temal on koos 1687 punkti, kolmas on van den Elzen, kes jääb eestlasest 89 punkti kaugusele.

“Esimene start oli Allaril hea ja ta sõitis esikolmikus, kahjuks sai liider Karssemakers ees minema ja kasvatas kiirelt turvalise vahe järgneva pundiga sisse, kelle hulgas oli ka Allar. Sealt välja saamine ja liidrile järgi sõitmine ei olnud kerge ülesanne, kuid põneva võistluse tulemusena on kolmas koht siiski hea. Teises stardis tuli väike apsakas ja stardikurvis oli ta alles 8-s või 9-s ning sealt tuli tõsist tööd teha, et liidreid püüda ja end neljandaks sõita. Hooaja kokkuvõttes on poiss endiselt teine ja vahe liidriga 64 punkti, mis annab veel reaalse võimaluse seda järgneva 5 etapi jooksul tagasi sõita. Allar tahab ja püüab parimat. Loodame, et õnnestub kõikidel ülejäänud etappidel osaleda ja eesmärk saavutada. Edastan siinkohal ka tema ja enda tänud Eesti Mootorrattaspordi Föderatsioonile, Allari sõpradele Eestis ja Hollandis, tänu kelle toetusele on Allari hooaeg Hollandis üldse võimalikuks saanud,” võttis poja nädalavahetuse kokku isa Aivar.

Hollandi juunioride meistrivõistluste järgmine etapp sõidetakse juba eeloleval nädalavahetusel kuulsal Valkenswaardi krossirajal.