Allar Pent Hollandi meistrivõistluste etapil neljas

Hollandi noorte meistrivõistlused, kus sõidetakse ühtekokku lausa 15 etappi, jätkusid lõppenud nädalavahetusel Belgia piiriäärsete maisipõldude vahel Alpheni krossirajal. Eestlastest oli rajal terve sarja kaasategev Allar Pent ja seda 65cc suurte ratastega masinaklassis.

Osaliselt värskelt koristatud maisipõllul ja osaliselt männimetsas kulgenud rajal näitas meistrivõistlustel teist kohta hoidev Allar Pent treeningul viiendat ja kvalifikatsioonis seitsmendat aega.

Avasõidus sai Pent stardist hästi minema ja suutis end kiiresti kolmandale kohale sõita. Sõidu edenedes kärises tema vahe kahe esimesega vaikselt suuremaks, kuid samas jäid ka järgnevad temast maha ning eestlane lõpetas sõidu kindlal kolmandal kohal. Sõidu võitis Eloy van Rijkevorsel Scott Smuldersi ees. Teise sõidu start tuli Pent’il samuti hästi välja, kuid peagi ebaõnnestus tema julge möödumiskatse kahest konkurendist ja ta kukkus ning langes eelviimaseks. Kuna rada oli kitsas, siis oli aeglasematest möödumine väga raske, kuid sellest hoolimatavõitles Pent end lõpuks viiendaks. Sõidu esikolmiku moodustasid van Rijkevorsel, avasõidu neljandana lõpetanud Kay Karssemakers ja Max van den Elzen, kes oli esimeses sõidus alles kümnes.

Kahe sõidu kokkuvõttes kuulus etapivõit van Rijkevorsel’ile (200 punkti), teise koha sai Karssemakers ja kolmanda Smulders (mõlemad 183 p), Pent kogus 177 punkti ja oli neljas. Meistrivõistluste liidrina jätkab Karssemakers, kellel on koos 2324 punkti, Pent (2232 p) on kindlalt teine ja van den Elzen (2130 p) kolmas.

Hollandi meistrivõistlustel on jäänud veel sõita kaks etappi, milledest järgmine toimub juba eeloleval pühapäeval, 5-ndal oktoobril Veendami krossirajal.