Eesti koondis Mini MX Rahvuste krossil viies

Itaalias, Recetto motokrossihallis sõideti kolmandat aastat järjest Pitbike of Nations, kus võisteldakse Eestis Mini MX masinaklassis kasutatavate väikeste krossitsiklitega. Kohal olid Euroopa parimad krossiriigid eesotsas Belgia, Prantsusmaa, Itaalia, Hollandi, Inglismaa ja Taaniga ning Team Estonia, kes on viimastel aastatel vägagi edukas olnud.

Lisaks pitbike’dele olid Itaalias võistlemas ka 50cc ja 65cc noored krossisõitjad ja individuaalarvestuses vastutaski eestlaste parima tulemuse eest 50cc klassis võistelnud Romeo Pikand, kes lõpetas 65cc ja 50cc ühissõidu viiendana olles samas kiireim 50cc klassi sõitja.
Pitbike 35+ klassis saavutas viiendat aastat järjest Itaalias võistelnud Marko Lepik itaallaste Fabio Monti ja Flavio Risso järel kindla kolmanda koha. Lisaks saavutas kolmanda koha ka tänavuse Team Estonia eestvedaja Anar Allas ja seda 90ccm poolautomaatse käigukastiga tsiklite hulgas, kus kaksikvõidu võtsid prantslased Arthur ja Miguel Margques. Kõige kiiremas Expert ja juunioride sõitjate ühissõidus kuulusid esimesed kohad Expert klassi sõitjatele, kus parimaks osutus Prantsusmaa pitbike kuulsus Mike Valade, kellele järgnesid itaallane Fransesco Levi ja belglane David Segers. Noorte arvestuses vabatreeningutel kiireimaid aegu näidanud ja kvalifikatsioonis kiireim juunior olnud Karl Saat sai finaalsõidus hästi minema, kuid pidi tõrkuva tehnika tõttu sõidu pooleli jätma. Henri Roosiorg võitles sõidus kiirete eurooplastega vapralt ja sai juunioride arvestuses sarnaselt kvalifikatsioonisõidule neljanda koha.

Pitbike ehk Mini MX Rahvuste krossi finaalis esindasid Eestit Saat, Roosiorg ja Lepik. Kui üle-eelmisel aastal õnnestus Team Estonial võita ja eelmisel saada kolmas koht, siis tänavu paraku nii hästi ei läinud. Esimesel sirgel hakkas Saadi tsikkel kahjuks jälle tõrkuma ning noormees sai teha ainult kaks ringi ja pidi sõidu pooleli jätma. Roosiorg ja Lepik suutsid seevastu sõidu lõpuni sõita ning ületasid lõpujoone vastavalt 9-ndal ja 14-ndal kohal. Sõidu võitis prantslane Kevin Llamas belglaste Segersi ja Jilani Cambre ees, kes saavutasid koos sõidu 8-ndana lõpetanud Joeri Van Maldereniga meeskondliku esikoha kogudes 13 punkti. Teise koha said prantslased Valade, Llamas ja Gauthier Gourljaul (24 p), kolmanda peoperemehed Levi, Filippo Serena ja Daniele Pardi (28 p), neljanda hollandlased Evert Van Harten, Larendo Van Gennip ja Frank Van Homoet (34 p) ning viienda 40 punkti kogunud Team Estonia.