Eesti supermotokoondis Rahvuste supermotol B-finaalis

Itaalias Cremonas algas täna Rahvuste supermoto, kus Eestit esindavad tänavu vennad Patrick ja Prants Pals ning esmakordselt sellel üritusel osalev Eero Madisson.

Esimeses sõidus oli eestlastest rajal Madisson, kes võitles enamus sõidust venelase Aleksander Latysheviga, kuid seekord jäi kogemus peale ning idanaaber oli 16-s ja napilt kukkumisest pääsenud Madisson 17-s. Sõidu võitis aga tänavune maailmameister prantslane Thomas Chareyre itaallase Ivan Lazzarini ja tšehh Pavel Kejmari ees.

Patrick Pals esindas Eestit teises sõidus, mille ta lõpetas 12-ndana. Noormees oli koondise manageri Margus Ostniku sõnul parim eestlane, kes suutis keerulise ja väga kiire raja endale kõige paremini selgeks teha. Sõidu esikolmiku moodustasid avasõidu võitja vend Adrien Chareyre itaallase Christian Ravaglia ja soomlase Asseri Kingelini ees.

Päeva viimases sõidus osalenud Prants Pals võistles venna tsikliga, kuna tema enda oma ütles üles. Veidi harjumatu seadistusega tsikliga õnnestus tal end 15-ndaks sõita. Võidu võttis möödunud aasta maailmameister soomlane Mauno Hermunen, kes eelmine aasta esindas hoopis Bulgaariat. Meie põhjanaabri järel sai teise koha prantslane Sylvain Bidart ja kolmanda sakslane Marc Reiner Schmidt.

Kvalifikatsioonis läks kirja kolmest sõidust kaks paremat tulemust ja selle põhjal osutus parimaks riigiks Prantsusmaa (2 punkti), kellele järgnevad Itaalia ja Soome mõlemad 4 punktiga. Eesti kogus 27 punkti ja sai 17-nda koha, mis tähendab, et homme tuleb sõita B-finaalis, mille võitja pääseb põhivõistlusele, kus selgub maailma parim supermoto riik.