Eesti quadimeeskond Rahvuste krossil neljas!

Hollandis Markelos sõideti 2014 aasta quadide ja külgkorvide Rahvuste krossi finaalsõidud, kus selgusid selle aasta parimad quadi- ja külgkorvide riigid. Eile sõideti kvalifikatsioonid, kus Eesti quadikoondis näitas head minekut, mis jätkus ka täna.

Esimeses sõidus said eestlased Sten Jupaschevski ja Kaspar Kangur stardist hästi minema ning Jupaschevski juhtis sõidu mõned esimesed ringid, kuid pidi seejärel paar kohta Euroopa parimatele loovutama ja oli neljas. Kangur sõitis samuti väga hästi ja võitles terve sõidu esikuuikus ning ületas lõpujoone kuuendana. Sõidu võitis mitmekordne Euroopa meister prantslane Romain Couprie selle aasta Euroopa meistri hollandlase Mike Van Grinsveni ja kaasmaalasest staari Jeremie Warnia ees.

Järgmine sõit ei alanud eestlastele aga eriti hästi, kui stardis toimus suurem rüselemine, mille tulemusena langes Jupaschevski avaringi järel võistlejaterivi lõppu ja meeskonna kolmandale liikmele Priit Järvloole, kes jõudis stardikurvi neljandana, sõitis üks inglane sisse, nii et eestlase jalg jäi oma quadi jalaraua ja briti quadi vahele. Jupaschevski tegi meeletut tempot ja möödus ükshaaval konkurentidest ning suutis end kuuendaks sõita, hüppeliigesele viga saanud Järvloo võitles vapralt lõpuni ja oli 13. Esimesesks sõitis end Iiri tõusev täht Dean Colhoun, kes võttis ülivõimsa võidu Couprie ja inglase Carl Bunce ees.

Viimases sõidus sõitis Kangur sõidu esimesed ringid esikümne piirimail, kuid väga head tempot tehes tõstis end lõpuks viiendaks. Järvloo quadi mootor hakkas sõidu ajal üle kuumenema ja noormees andis tempos veidi järgi, et mootor kokku ei jookseks. Lisaks tegi talle valu ka jalg, kuid hoolimata sellest sai ta 11-nda koha. Sõidu esikolmiku moodustasid Warnia, Van Grinsven ja inglane Paul Winrow.

Selle aasta Rahvuste krossi võitsid 17 punktiga peoperemehed, kelle koosseisu kuulusid lisaks Van Grinsvenile ka Joe Maessen ja Ingo Ten Vregelaar. Teise koha said prantslased Warnia, Couprie ja Antoine Cheurlin (24 p) ja kolmanda inglased Buncy, Winrow ja Stefan Murphy, kes kogusid eestlastega võrdselt 32 punkti, aga kuna nendel oli kõrgemaid kohti rohkem, kui Eestil, siis kuulus ka poodiumi madalaim aste brittidele.

“Rada oli ikka väga raske ja mudane ning seetõttu oli katkestamisi palju. Sten ja Kaspar tegid väga head tulemused ja olen väga õnnelik Eesti tulemuse üle, sest kokkuvõttes oli lõpptulemus ikkagi oodatust parem. Ise ma oma sõitudega rahul ei ole, aga tegin pihta saanud jalaga, mis suutsin. Lisaks oli väga hea sõita, kui raja kõrval ka eestlaste kaasaelamist sai kuulda,” võttis Team Estonia tulemuse kokku kõige raskema päeva teinud Järvloo.

Koondise juht Mart Adamson jäi sõitjate esitusega samuti väga rahule: “Tulime Hollandisse kuuenda kuni kaheksanda koha järgi, sest kohal olid ikkagi kõik Euroopa tippsõitjad, seega neljas koht on super tulemus! Kõik sõitjad olid meil tasemel ja võitlesid vapralt.”

Korvimehed 12-ndad

Külgvankritel võitis avasõidu hollandlane Etienne Bax koos lätlase Kaspars Stupelisega Belgia meeskondade Ben Adriaenssen – Ben van den Bogaart ja Jan Hendrickx – Elvijs Mucenieks ees. Eestlastest lõpetasid Argo Põldsaar – Ruslan Talf 19-nda ja Sergei Ivanov – Ahto Jalas 24-ndana.

Teises sõidus osutusid parimaks Hendrickx – Mucenieks, kelle järel lõpetasid Hollandi meeskonnad Gert van Werven – Peter Beunk ja Jan Visscher – Jeroen Visscher. Põldsaar – Talf olid 16-ndad ja Urmas Sugasep koos lätlase Normunds Berzinsiga 25.

Viimases sõidus võidutsesid selle aasta maailmameistrid Adriaenssen ja van den Bogaart, kellele järgnesid Hollandi II esinduse meeskond Marcel Willemsen – Gertie Eggink ja Hollandi esindusmeeskond Jan Visscher – Jeroen Visscher. Ivanov – Jalas said 20-nda ja Sugasep – Berzins 23-nda koha.

Üldvõidu saavutas Belgia 11 punktiga, teise koha sai peoperemeeste I võistkond (15 p), kes edestas kolmanda koha saanud Hollandi teist meeskonda 18 punktiga. Eesti kogus 101 punkti, mis andis kokku 12-nda koha.