Allar Pent saavutas Hollandi meistrivõistlustel teise koha

Boekeli krossirajal sõideti Hollandi juunioride motokrossi meistrivõistluste viieteistkümnes ja ühtlasi ka viimane etapp, kuhu eestlastest läks poodiumikohta nõudlema 65cc suurte ratastega klassis terve pika ja raske hooaja kaasa teinud Allar Pent.

Võistluspäeva alustas Pent hästi, kui ta sõitis kvalifikatsioonis välja kolmanda ringiaja. Esimeses sõidus ei saanud Pent stardist hästi minema, kuid tegi ülejäänud sõidu jooksul head tempot ja lõpetas sõidu Eloy van Rijkevorseli järel teisena. Kolmandana ületas lõpujoone Scott Smulders, kes oli eestlase suurim konkurent meistrivõistluste teisele kohale. Sarja kindel liider Kay Karssemakers tegi sõiduvea ja oli alles 12. Teine sõit kulges eestlasele analoogselt esimesele, kuid seekord ta enamat kolmandast kohast ei suutnud. Karssemakers selles sõidus ei eksinud ja võttis veenva võidu van Rijkevorseli ees.

Kahe sõidu kokkuvõttes sai etapivõidu 195 punkti kogunud van Rijkevorsel, kes edestas teise koha saanud Penti 9 ja Karssemakersit 19 punktiga.

Hooaja kokkuvõttes saavutas peale kahe nõrgima sõidu punktide maha arvamist Karssemakers (2709 p), Pent saavutas kindlalt 2608 punktiga hinnatava teise koha ning kolmandana lõpetas aasta Smulders, tema kaotas eestlasele lõpuks 128 punktiga.

“Pikk, kaheksa kuud ja 15 etappi sisaldanud Hollandi noorte motokrossi meistrivõistluste hooaeg on nüüd läbi. Viimasele Boekeli etapile minnes olime punktiseisus juba kokkuvõttes turvalisel teisel kohal sõltumata väga palju viimase etapi tulemustest. Vaatamata sellele ei soovinud Allar poodiumi kõrgeimat kohta niisama ära kinkida. Trennis ja kvalifikatsioonis oli kiirus hea, mis andis palju lootust ka põnevaks võistluseks. Boekelis oli selle hooaja raskeim rada, põhjatu liivaga, samas väga kiire ja sellest tingituna üpris ohtlik. Seda kinnitas ka fakt, et toimus palju kukkumisi ja vigastusi. Allar tuli aga mõlemast sõidust välja ilma suuremate eksimusteta. Esimene start küll ebaõnnestus, kui ta stardipuusse kinni sõitis, kuid sellele vaatamata sõitis ta end rivi lõpust teiseks. Teises stardis ta enam vigu ei teinud ja lõpetas kindlalt kolmandana. Mõlemas sõidus käis Allaril sõidu alguses põnev heitlus hooaja kolmanda poisi, Scott Smulderiga, kellest ta seekord raskel rajal siiski üle oli ja lõpuringidel turvalise vahe sisse sõitis,” kirjeldas oma poja viimast etappi isa Aivar. “Pikk, väljakutseid täis hooaeg koos väikeste tõusude ja mõõnadega on olnud väsitav, kuid tulemus on hea ja vaeva väärt. Hooaja algul ei julgenud Hollandis esikolmiku plaanegi pidada ning pigem soovisime osaleda mõnel etapil ja kogemusi omandada. Esimene etapp Oirschotis oli Allaril tagasihoidlikum ja ilmselt tingitud ka talle harjumatust, kitsast ja puude vahel loogelnud rajast. Teisel etapil üllatas ta aga mõlema sõiduvõiduga ning siit süttis plaan osaleda juba kogu sarjas, eesmärgiga see ära võita. Tulevikku silmas pidades on Allar ladunud hea alusmüüri, millele edasist arengut ehitada. Nüüd on plaanis reisimistest ja võistlustest veidi puhata ning argieluga taas järje peale saada. Allar jätkab küll igapäevaseid üldkehalisi treeninguid, kuid sõidutrennidesse tuleb väike puhkus ja tsikli selga on plaan uuesti istuda alates novembrist või detsembrist. Täpsemaid uue aasta plaane ei ole veel hetkel lukku löödud, kuna palju sõltub sellest, kui edukad on läbirääkimised toetajatega nii Eestis kui Hollandis. Talvel on kindlasti huvi osaleda Adrenalin Arena võistlustel ning märtsist alates Hollandi lahtistel meistrivõistlustel ja võimalusel ka Saksamaal kõrgetasemelises ADAC sarjas. Tegelikult tahaks Allar ka Eestis meistrivõistlustel võistelda, aga eks see sõltub juba sellest, kui saame teada kus sarjas ta võistleb ja millal selle etapid toimuvad.”

“Mina olen samuti õnnelik oma tulemuse üle, vaatamata teisele kohale kokkuvõttes. Sain selle pika hooaja jooksul väga palju kogemusi uutel radadel ja uutes oludes sõitmisel. Lisaks tekkisid uued tuttavad ja konkurendid ning reisimist oli samuti palju. Ühesõnaga oli väga põnev ja emotsionaalne aasta! Nüüd keskendun peamiselt koolile ja teen füüsilist trenni. Sõitma lähen, nagu isa mainis, alles kuu pärast. Uuel hooajal tahan kindlasti võimaluse korral Hollandis jätkata, aga nüüd juba 85cc klassis. Suur tänu kõikidele abistajatele ning toetajatele Eestist, Hollandist, Belgiast ja Lõuna-Aafrika Vabariigist. Eriti suur tänu läheb muidugi minu emale, isale, nooremale õele ja vennale!” võttis oma aasta kokku värske medaliomanik, kes peab sellel aasta veel vähemalt ühe korra Hollandisse sõitma, kui 1. novembril toimub sealse hooaja pidulik lõpetamine ja auhindade üleandmine.